Negen teams hebben een licentieaanvraag gedaan voor de BetCity Eredivisie mannen 2024/2025. Ook voor de Eredivisie Dames 2024/2025 hebben negen clubs zich gemeld. Vóór 1 april maakt de Nevobo aan de betreffende clubs bekend of de aanvragen, die nu door een Expertteam worden getoetst, zijn gehonoreerd.

In de BetCity Eredivisie mannen is ten opzichte van dit seizoen vooralsnog één wijziging op handen. Het Talentteam Papendal verdwijnt uit de competitie. “Voor het seizoen 2024-2025 zal het Talentteam Papendal blijven bestaan als opleidingsprogramma voor kansrijke sporters in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Vooruitlopend op de nieuwe visie op Topsport en Talentontwikkeling, die deze zomer definitief vorm gaat krijgen, en de verdere professionalisering van de BetCity Eredivisie mannen, is het besluit genomen om het Talentteam Papendal niet meer officieel te laten deelnemen aan de BetCity Eredivisie mannen. We zullen met de CEVN afspraken maken voor een alternatief wedstrijdprogramma voor het Talentteam Papendal, dat aansluit op de ontwikkelfase van de kansrijke sporters in het opleidingsprogramma”, aldus Jeroen Rauwerdink, Technisch Manager bij de Nevobo.

Uit de Eredivisie Dames valt, zoals eerder al bekend werd, na dit seizoen Voltena weg. Alle andere clubs die nu op het hoogste niveau spelen, willen ook volgend seizoen in de Eredivisie uitkomen.

Het Expertteam binnen de Nevobo gaat zich nu over alle aanvragen buigen. Uiterlijk 1 april krijgen de betreffende clubs/organisaties daarover terugkoppeling. De aanvragen moeten voldoen aan de voorwaarden, zoals die zijn opgesteld in het Eredivisieplan 2021+.

Het huidige seizoen in zowel de BetCity Eredivisie en Eredivisie Dames is bijna gevorderd tot de wedstrijdfase van de A- en B-poule, die na deze week begint.

Licentieaanvragen 2024/2025

Eredivisie Dames

BetCity Eredivisie

Apollo 8

Active Living Orion

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Draisma Dynamo

Djopzz Zwolle Topvolleybal

Nova Tech Lycurgus

Draisma Dynamo

NUMIDIA VC LIMAX

Friso Sneek

Prima Donna Kaas Huizen

Peelpush

Scherp in Packaging ZVH

Sliedrecht Sport

Simplex SSS

SOMAS/Activia

Sliedrecht Sport

Visser Assen/Sudosa Desto

VoCASA


Professionalisering Eredivisie Volleybal
In de afgelopen jaren heeft de Nevobo, onder andere met de horizontale instroom, een verbreding van de Eredivisie gerealiseerd. Dit had vooral als doel om nieuwe teams met energie, ambitie en organisatiekracht de ruimte te geven in de Eredivisie te groeien. Dit heeft ertoe geleid dat nieuwe teams als Booleans/VV Utrecht en NUMIDIA VC LIMAX nu meestrijden om de hoogste plaatsen in de Eredivisie.

Zoals vastgelegd en afgesproken in het Eredivisieplan wordt per seizoen de norm verhoogd en worden de kaders aangescherpt om toe te werken naar verdere professionalisering van de Eredivisie volleybal. Dit heeft tot gevolg dat sommige organisaties tot de conclusie komen dat uitkomen in de Eredivisie (voorlopig) niet meer realistisch is. Gezien het hoofddoel van het Eredivisieplan, namelijk het algehele niveau van de Eredivisie omhoog brengen, is dit een ontwikkeling die in de lijn der verwachting lag.

Foto: Fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn