Traditiegetrouw stond in het eerste zomervakantieweekend van Nederland het NK Jeugd Beachvolleybal op het programma. Maar liefst 110 jeugdteams gingen onder toeziend oog van familie en vrienden bij Irene Beach en Beachvolleybal Utrecht de strijd aan om de titel Nederlands kampioen beachvolleybal!

Net als vorig jaar vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Beachvolleybal Utrecht in Zuilen. Maar liefst 110 teams, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën (<13, <15, <17, <19 en <21, zowel jongens als meiden), streden om de hoogst haalbare prijs van het beachvolleybalseizoen: Nederlands kampioen beachvolleybal bij de jeugd. Om uiteindelijk te bepalen wie er vandoor gingen met deze titel, moesten er eerst 431 wedstrijden gespeeld worden.

Meiden en jongens <13
De categorieën meiden en jongens onder 13 werden samengevoegd om tot een mooie poule te komen. De finale werd uiteindelijk gewonnen door Kyan Bezemer/Mars Reitsma waarmee het duo zich een jaarlang kampioen van Nederland mag noemen. Thijs den Boer/Doortje Kros werden tweede en Yenthe Maan/Felien Radstake gingen er met de derde plek vandoor.

Jongens <15
De jongens onder 15 speelden hun NK alleen op zaterdag en daar werd het duo Stef Koezema/Jordi van Laar tot Nederlands kampioen gehuldigd. De gebroeders Luuk Steunebrink/Tim Steunebrink werden tweede en op de derde plaats is het team Yayson Hansen/Flynn Macnack geëindigd.

Jongens <17
Ook de jongens onder 17 speelden enkel op zaterdag hun wedstrijden. Tom Sonneville/Bram van der Wel werden afgelopen jaar Nederlands Kampioen in de categorie onder 15, en dit jaar wist dit team dit ‘huzarenstukje’ te herhalen, maar dan in de categorie onder 17! Luuk van der Hulst/Sietse Pol werden tweede en Jorien Roos/Marko van Winden werden als derde gehuldigd.

Jongens <19
Ook de categorie jongens onder 19 was naar Zuilen afgereisd om daar te strijden om de hoogste eer. Na een spannende finale mochten Quin Bruins Slot/Bram Zijl zich Nederlands kampioen noemen. Luuk de Groot/Elwin Oskam moesten genoegen nemen met de tweede plaats en Jari Toernier/Jasper van de Voort eindigde op een keurige derde plek.

Meiden <15
Bij de meiden onder 15 stonden Saar Meijer/Esmee Radstake voor het tweede jaar op rij in de finale van het NK en dit jaar wisten ze na een spannende wedstrijd de titel wél mee naar huis te nemen. Marit Eekhof/Esmee Witjes werden tweede en Nanoeska Moes/Eline Temmink wisten de bronzen medaille te veroveren.

Meiden <17
Jill de Groot werd afgelopen jaar naar met Roos Grooters kampioen van Nederland in de categorie onder 15. Dit jaar stond Jill met haar nieuwe beachmaatje Benthe Essink in de finale tegen de gedoodverfde kanshebbers voor de titel Floor Hogenhout/Floortje van Losser. Na een super spannende driesetter wisten Jill/Benthe de gouden medaille te veroveren waardoor Floor/Floortje genoegen moesten nemen met het zilver. De bronzen plak was voor Tess Spaansen/Trijntje Verbeek.

Meiden <19
Bij de meiden onder 19 wonnen Noa Sonneville/Maren de Jong afgelopen jaar de titel. Dit jaar stonden beide meiden weer in de finale maar beide met een ander beachmaatje. Na een mooie driesetter werden Noa Sonneville/Mila Konink Nederlands Kampioen! Maren de Jong/Janne Peeters werden tweede en Pien Grooters/Carlijn Radstake eindigden, ook na een spannende driesetter, op de derde plaats.

Familie Radstake succesvol
Met drie podiumplekken kan met recht gezegd worden dat de familie Radstake veel beachvolleybaltalent heeft rondlopen. Felien werd namelijk derde bij onder 13, Esmee eerste bij meiden onder 15, Carlijn derde bij meiden onder 19!