Een grote verrassing bij de vrouwen: Booleans/VV Utrecht versloeg Apollo 8 vanmiddag met 3-1. Ook de tweede wedstrijd bij de vrouwen werd in vier sets beslist. VC Sneek was aanvallend te sterk voor ARBO Rotterdam/FAST en neemt drie punten mee naar huis.

Apollo 8 speelde vanmiddag thuis tegen Booleans/VV Utrecht. In de eerste set kwam het team uit Borne serverend en passend niet goed uit de verf en daar maakte Booleans/VV Utrecht dankbaar gebruik van. De ploeg uit Utrecht won de eerste set met 20-25 en begon vol zelfvertrouwen aan de tweede set. Al snel stond een 3-12 voorsprong op het scorebord, een achterstand die Apollo 8 niet meer weg kon werken.

In de derde set kwam Apollo 8, dankzij een goede servicereeks van Jette Kuipers, op een 11-5 voorsprong. Kuipers noteerde maar liefst vier aces. Booleans/VV Utrecht kon het niet meer omdraaien en Apollo 8 sleepte de set binnen met 25-14. In de vierde set bleef het lang spannend. Apollo 8 kwam op een ruime voorsprong, maar wist geen vijfde set af te dwingen. De ploeg uit Utrecht won de vierde set met 25-27 en daarmee de wedstrijd.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Apollo 8 en Booleans/VV Utrecht terug.

De tweede wedstrijd van vanmiddag werd gespeeld tussen ARBO Rotterdam/FAST en VC Sneek. In een spannende eerste set ging het gelijk op. VC Sneek was net iets sterker en won de set uiteindelijk met 23-25. In de tweede set werkte ARBO Rotterdam/FAST een achterstand van 2-9 weg. De ploeg kwam terug tot 16-16, maar ook nu wist VC Sneek de winst naar zich toe te trekken. De derde set werd gewonnen door ARBO Rotterdam/FAST, maar in de vierde set ging VC Sneek er met de winst vandoor.

Vooral aanvallend was het verschil in deze wedstrijd groot. ARBO Rotterdam/FAST maakte 24 aanvalsfouten tegenover 41 gescoorde aanvalspunten. VC Sneek maakte de helft minder fouten en scoorde met hun aanval 50 punten. Lang om bij te komen van de wedstrijd heeft ARBO Rotterdam/FAST niet. Dinsdag speelt de ploeg thuis tegen Team22.

Uitslagen
Apollo 8 – Booleans/VV Utrecht 1-3 (20-25, 17-25, 25-14, 25-27)
ARBO Rotterdam/FAST – VC Sneek 1-3 (23-25, 21-25, 25-23, 18-25)

Stand

Apollo 8 staat na vandaag nog steeds tweede, maar het verschil met koploper Sliedrecht Sport is nu vier punten. Booleans/VV Utrecht heeft dankzij hun overwinning evenveel punten als Laudame Financials VCN, maar het team uit Utrecht speelde wel één wedstrijd meer. VC Sneek en ARBO Rotterdam/FAST staan nog steeds respectievelijk zevende en negende.