Oranje verliest in kwartfinale EK van Duitsland

Oranje verliest in kwartfinale EK van Duitsland

Op het EK Zitvolleybal in Boedapest plaatste Oranje zich knap voor de kwartfinale, maar daarin kwam de ploeg van bondscoach Hans Mater het sterke Duitsland tegen. De Nederlandse zitvolleybalheren vochten keihard voor wat ze waard zijn, maar verloren met 3-0 (25-10, 25-16, 25-18). Vrijdag strijden ze verder om plek 5 tot en met 8.

De Nederlandse zitvolleybalmannen waren al enorm blij en trots op het feit dat ze op het EK bij de beste 8 landen behoorden. Maar stiekem hoopte de ambitieuze ploeg tegen het sterke Duitsland voor een stunt te zorgen. Die stunt kwam er helaas niet.

In de eerste set lieten de Duitsers er geen gras over groeien, ze begonnen erg sterk en met hun sterke aanval maakten ze snel het verschil en wonnen met 25-10. In de tweede set kon Oranje iets langer mee in het spel, maar de Duitsers scoorden veel makkelijker en veroverde de tweede set met 25-16.

Het werd spannend in de derde set. Nederland had sowieso niets te verliezen in deze kwartfinale en dat leek de ploeg zich te beseffen in de derde set. Oranje speelde beter en liet meer variatie zien. Dat leverde een mooie voorspring van 9-12 op.

Maar na een time-out kwam Duitsland feller terug in het veld en werd met een ongelooflijk sterke servicereeks het verschil weer gemaakt door onze oosterburen. Het werd 25-18 en daarmee 3-0. 

De Nederlandse zitvolleybalheren gaan in Hongarije nu strijden om plek 5 tot en met 8. Ze treffen morgen Servië.

Ek Zit Kwartfinale 5
Ek Zit Kwartfinale 4
Ek Zit Kwartfinale 3
Ek Zit Kwartfinale 2
Ek Zit Kwartfinale 1

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×