Er werden vanmiddag twee zenuwslopende wedstrijden gespeeld bij de vrouwen in de Eredivisie. Beide wedstrijden werden beslist in vijf sets: Peelpush en ARBO/Rotterdam FAST kwamen als de winnaars uit de strijd.

Laudame Financials VCN begon goed aan de wedstrijd tegen Peelpush: met 19-25 wonnen ze de eerste set. De ploeg nam in de tweede set een ruime voorsprong van 7 punten, maar Peelpush vocht zich terug in de wedstrijd en dichtte het gat. Op de service van Annette ter Hedde won het team uit Limburg de laatste drie punten van de set en trok daarmee de stand gelijk. De derde set ging weer naar Laudame Financials VCN, maar ze konden de wedstrijd niet beslissen in de vierde set. Op setpunt serveerde Lieke Oomen een ace voor Peelpush, waardoor het team een vijfde set afdwong. In de beslissende set hield Peelpush het hoofd koel: de ploeg speelde twee wedstrijdpunten weg en won de set uiteindelijk binnen met 16-14. Met 29 punten werd Lotte van der Horst topscorer van de wedstrijd.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen Peelpush en Laudame Financials VCN terug.

De tweede vijfsetter werd vanmiddag gespeeld tussen Eurosped en ARBO/Rotterdam FAST. De eerste twee sets werden gewonnen door ARBO/Rotterdam FAST met 21-25 en 26-28. Eurosped speelde een sterke derde set: op een stand van 23-16 leek de derde set zo goed als binnen, maar de 7 daarop volgende punten waren voor ARBO/Rotterdam FAST. In een spannende slotfase kon de ploeg uit Twente de set toch binnenslepen met 25-23. Ook de vierde set werd met slechts twee punten verschil beslist in het voordeel van Eurosped. In de vijfde set was ARBO Rotterdam/FAST te sterk: met 9-15 wonnen ze overtuigend de laatste set en daarmee de wedstrijd.

Uitslagen

Peelpush - Laudame Financials VCN 3-2 (19-25, 25-22, 22-25, 25-23, 16-14)
Eurosped - ARBO/Rotterdam FAST 2-3 (21-25, 26-28, 25-23, 27-25, 9-15)

Stand

Na dit weekend ziet de ranglijst er bij de vrouwen iets anders uit. Team22 staat door hun overwinning tweede en ook VC Sneek is een plekje gestegen. Het team staat momenteel vijfde met 24 punten. Laudame Financials VCN heeft één punt minder, maar VC Sneek heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

210116 Stand vrouwen
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×