Deze week wordt het beachvolleybalseizoen afgetrapt met een Queen & King of the Court toernooi in Tenerife! Drie Nederlandse duo’s gaan op jacht naar de kroon: Stefan Boermans/Yorick de Groot, Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Matthew Immers/Steven van de Velde.

Veel beachvolleybalteams zijn afgereisd naar Tenerife voor de eerste trainingsstage van dit Olympische jaar. King of the Court volgt de spelers naar het Spaanse eiland, waar van donderdag 15 tot en met zondag 18 februari het eerste toernooi van het seizoen wordt georganiseerd. De opzet is iets anders dan normaal. Elke dag staan er drie wedstrijden op het programma, en de duo’s mogen zelf bepalen hoe veel wedstrijden ze spelen. De winnaars van deze ontmoetingen worden gekroond tot Kings & Queens en krijgen de kans om deel te nemen aan de finalewedstrijd op zondag 18 februari.


Nederlandse koppels vanaf morgen in actie
Vandaag worden de eerste wedstrijden gespeeld en vanaf morgen komen ook de Nederlandse teams in actie. Stefan Boermans en Yorick de Groot spelen om 17.00 uur (Nederlandse tijd) tegen de Duitse Nils Ehlers en Clemens Wickler, de winnaars van King of the Court - The Finals, dat afgelopen december in Doha gespeeld werd. Andere tegenstanders zijn Markus Mol en Jo Sunde uit Noorwegen, het Zwitserse duo Florian Breer en Marco Krattiger, en Elmer Andersson en Jacob Hölting Nilsson uit Zweden.

Op zaterdag spelen Matthew Immers en Steven van de Velde om 16.00 uur tegen de nummer 1 van de wereldranglijst: Anders Mol en Christian Sørum uit Noorwegen. Ze zullen ook de zilveren medaillewinnaars van het evenement in Doha tegenkomen: de Franse broers Aye, evenals de broers Huerta uit Spanje. Net als Boermans/De Groot zullen ook Immers en Van de Velde het opnemen tegen Andersson en Hölting Nilsson. Het Zweedse koppel heeft er - net als een paar andere duo’s - voor gekozen meerdere wedstrijden te spelen en zo hun kans op een finaleplek te vergroten.

Twee uur later, om 18.00 uur, is het de beurt aan Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, die derde werden op het King of the Court-toernooi in Rotterdam. Ze zijn ingedeeld met de gouden medaillewinnaars van dat evenement: David Åhman en Jonatan Hellvig uit Zweden. Andere tegenstanders zijn Hendrik Mol en Mathias Berntsen uit Noorwegen, Clemens Doppler en Thomas Kunert uit Oostenrijk, en Adi Heidrich en Leo Dillier uit Zwitserland.

Speelschema & livestream
Bekijk het volledigde speelschema op kingofthecourt.com. De wedstrijden zijn exclusief te volgen op watch.kingofthecourt.com. Je kunt het hele toernooi volgen voor €4.99.

Foto: SetVexy

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn