De laatste twee ploegen voor de kampioenspoule van de Eredivisie dames zijn bekend: FAST en Regio Zwolle Volleybal! De dames van Regio Zwolle vreesden gisteren na een nederlaag bij het Talentteam voor de degradatiestrijd, maar vandaag bewees FAST zichzelf en Zwolle een goede dienst. FAST won met 3-0 van Springendal Set-Up'65 en plaatste zich daarmee voor de titelstrijd.

De ontgoocheling was zaterdagavond nog groot bij Regio Zwolle Volleybal. De ploeg van trainer Wilfried Groothuis kon zich op eigen kracht plaatsen voor de play-offs, daarvoor was wel een overwinning nodig op bezoek bij de hekkensluiter: Talentteam Papendal/Arnhem.

Maar Zwolle zakte volledig door het ijs. In de Van der Knaaphal in Ede wist de ploeg niet goed in het eigen spel te komen, dat was mede dankzij het sterke en bijna foutloze spel van de thuisploeg. De jonge talenten doen alleen mee in de reguliere competitie en ze wilden het seizoen goed afsluiten.

Het Talentteam speelde dan ook zeer fel en vol strijdlust. De wil om te winnen was groot en de ploeg won de eerste set overtuigend met 25-15. In de tweede set werd het spannend. Regio Zwolle Volleybal zat even in een goede fase en boog een 23-18 achterstand om in een voorsprong inclusief setpoint: 24-25. Maar de talenten hielden knap het hoofd koel en maakten het alsnog af met 27-25.

Dat bleek mentaal een harde klap voor de Zwolse dames, die in de derde set niet meer terug konden vechten (25-22) en met 3-0 verloren van het Talentteam. Toen was het afwachten geblazen voor de Zwolse selectie, de uitslag van de kraker van zondag was bepalend.

Helpende hand FAST

In Gennep werd er vanmiddag een kraker gespeeld tussen FAST en Springendal Set-Up '65. FAST was door de nederlaag van Zwolle al voor de wedstrijd geplaatst voor de kampioespoule, tegenstander Set-Up moest twee sets winnen om de degradatiepoule te ontlopen.

FAST liet er geen gras over groeien en speelde een sterke partij. Voor het eigen publiek liet het zien over een stabiel niveau te beschikken en ook tijdens de 'big points' hield de ploeg het hoofd koel. Dat leverde een mooie 3-0 overwinning op en daar waren ze in Zwolle uiteraard erg content mee.