Sliedrecht Sport heeft zich ten koste van ARBO Rotterdam/FAST geplaatst voor de bekerfinale. De regerend landskampioen maakte de 2-3 nederlaag van vorige week goed door vanavond in De Basis met 3-1 te winnen: 25-19, 25-20, 16-25 en 25-12. Morgenavond staat de tweede halve finale tussen Booleans/VV Utrecht en Friso Sneek op het programma.

ARBO Rotterdam/FAST won vorige week de heenwedstrijd met 3-2 en dus had Sliedrecht Sport een overwinning nodig om in de race te blijven voor de beker. De thuisploeg begon met overtuiging aan het duel en wist in de eerste set direct een gat van vijf punten te slaan. Een voorsprong waar de ploeg de rest van de set van profiteerde. Met een ace van Iris Vos bereikte de ploeg de twintig puntengrens: 20-13. Via een aanval van Jolijn de Haan kwam Sliedrecht even later op setpunt (24-18), waarna een servicefout van FAST een einde aan de set maakte: 25-19.

In de tweede set kwam FAST bij 3-4 voor het eerst op voorsprong en dankzij een ijzersterke servicereeks van Nieke Wijers liep de ploeg verder uit naar 3-7. Na een goede pass van Emma Rekar kon Sliedrecht via Vos een einde maken aan de serie. Na twee goede services van Lana Lijkendijk, die een fantastische wedstrijd speelde, was het verschil nog maar één punt. Via een slim geplaatste bal van Evie van Kerkvoorde kwam Sliedrecht even later op voorsprong (9-8), maar opnieuw wist FAST met een sterke servicereeks uit te lopen. Dit keer was het Anne Heesakkers die vanaf de servicelijn veel schade aanrichtte. De uitploeg kwam op een 11-14 voorsprong, maar mede dankzij een ace van Ellemijn Stevens en een killblock van Lijkendijk was de stand drie punten later weer gelijk. In de spannende fase die daarop volgde ging het gelijk op tussen de twee teams. FAST bereikte als eerste de twintig punten (19-20), maar op de service van Lijkendijk speelde Sliedrecht de set uit. Met 25-20 nam de ploeg een 2-0 voorsprong in sets.

FAST, dat de derde set moest winnen om zicht te houden op de bekerfinale, begon sterk aan de set. De ploeg haalde veel ballen van de grond en wist een gat van vier punten te slaan: 3-7. Het team van Jacek Ziemba en Josha Kailola bleef erin geloven, hield vast aan de voorsprong en liep verder uit naar 13-18. Bij Sliedrecht werden er meerdere wissels doorgevoerd, maar de ploeg kwam de achterstand niet meer te boven. Een ace van Bregje van den Heuvel gaf FAST maar liefst acht setpunten, waarvan de eerste direct verzilverd werd nadat de aanval van Julia Joosten buiten de lijnen viel: 16-25.

Sliedrecht wilde koste wat het kost een herhaling van vorige week voorkomen. De equipe van Elroy Bezemer begon de vierde set met een 5-0 voorsprong, waarna FAST een time out nam. De ploeg had nog maar drie punten gescoord (12-3) toen de tweede time out gebruikt werd, maar ook daarna kwam FAST er niet aan te pas. Sliedrecht bleef domineren en claimde de overwinning met 25-12. De ploeg is daarmee de eerste finalist van de Nationale Beker. Morgen wordt de tweede halve finale tussen Booleans/VV Utrecht en Friso Sneek gespeeld.