De eerste wedstrijd in de finaleserie om het landskampioenschap bij de vrouwen is gewonnen door Sliedrecht Sport. In de eigen sporthal De Basis werd het 3-0. De tweede wedstrijd in de best-of-five-serie wordt volgende week gespeeld in Borne. In de degradatiepoule won verliezend bekerfinalist Laudame Financials VCN met 3-0 van Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 en nam daarmee de koppositie over van Eurosped dat zondag in actie komt.

Sliedrecht Sport – Apollo 8 3-0 (25-23, 25-22, 25-17)
De thuisploeg opende de wedstrijd sterk, kwam direct met 5-0 voor en zette Apollo 8 onder flinke druk. Ondanks dat de ploeg uit Borne het gat bij 14-14 had gedicht, liep Sliedrecht weer uit naar 23-18. Daar haperde de machine nog even en kon Apollo tot 23-22 terugkomen. De regerend landskampioen toonde zich toch sterker en met een blok van Rochelle Wopereis en Denise de Kant pakten ze de eerste set 25-23.

In de tweede set was er na een tussensprint aan Sliedrechtse zijde een tussenstand van 10-5 op het bord gekomen. Het lukte Apollo niet om het gat tot minder dan twee punten te dichten en zo gebeurde het dat Fleur Savelkoel met een harde bal langs de lijn de set binnenhaalde (25-22).

In de derde set was het verzet van de kersverse bekerwinnaar snel gebroken. Sliedrecht leidde met 9-3 en kon die voorsprong in het vervolg zelfs nog uitbreiden. De uitgeslagen service van Tess de Vries bezegelde het lot van Apollo 8, Sliedrecht ging met 25-17 met de zege aan de haal. In de best-of-five­-serie staat Sliedrecht Sport met 1-0 voor.

Sliedrecht toonde aan een sterk collectief te zijn. Drie vrouwen scoorden 10 punten in hun aanval (Christie Wolt, Jolijn de Haan en Fleur Savelkoel). Wolt voegde daar een ace aan toe en werd derhalve met 11 punten topscorer. Spelverdeelster Rochelle Wopereis serveerde maar liefst vier aces en was de vierde best scorende van Sliedrecht met 8 punten, gelijk aan de topscorer van Apollo Eline Gommans.

Volgende week zaterdag is om 17.00 uur de tweede wedstrijd. Sporthal De Veste in Borne is dan het strijdtoneel.

Laudame Financials VCN - Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 3-0 (25-20, 26-24, 25-17)
In de degradatiepoule heeft Laudame Financials VCN de koppositie voor minimaal een dag overgenomen van Eurosped. Tegen Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 kwamen de vrouwen van coach Ivo Munter alleen in de tweede set in gevaar. Maar VCN trok aan het langste eind en maakte het daarna gedecideerd af.

Elles Dambrink was met 18 punten topscorer, Benthe Olde Rikkert was met 14 punten de meest scorende vrouw bij de ploeg uit Ootmarsum.

Zondagmiddag om 15.30 uur speelt Eurosped thuis tegen Peelpush en kan bij winst de leiding in de degradatiepoule weer overnemen.