De vrouwen van Sliedrecht Sport zijn ondanks een sterk optreden in de return tegen CV Olimpico Gran Canaria uitgeschakeld in de CEV Challenge Cup.Na een mooie 2-0 voorsprong verloor de ploeg van coach Vera Koenen alsnog in vijf sets. De Spaanse vrouwen plaatsen zich daarmee voor de achtste finales.

De eerste set liet een vrijwel gelijk spelverloop zien als dinsdag, toen Sliedrecht Sport de eerste set verloor met 25-23. De thuisploeg nam een voorsprong, maar Sliedrecht wist langszij te komen tegen het einde van de set. Maar waar het dinsdag niet lukte om een setpoint af te dwingen, slaagde de regerend landskampioen daar op woensdagavond wel in. En dat setpoint werd direct benut door een killblock. Met de 25-23 winst was Sliedrecht beter uit de startblokken.

Dat bleek ook in de tweede set. De Nederlandse vrouwen grepen het initiatief en namen een 8-3 voorsprong. Helaas was die bij 9-9 alweer ongedaan gemaakt. Toch was Sliedrecht niet aangedaan, met het zicht op de haven kwam het sterkste spel boven. Van 17-17 werd het uiteindelijk 25-20, toen Carlijn Ghijssen-Jans doeltreffend door het midden aanviel.

Met de tussenstand van 2-0 stond Sliedrecht Sport op de drempel van de golden set. Bij winst met 3-0 of 3-1 zou een beslissende set gespeeld moeten worden om te bepalen wie zich kon melden in de achtste finales. Het lukte de Nederlandse vrouwen niet om het initiatief in handen te houden. Via 20-25 en 22-25 zagen ze Gran Canaria langszij komen en daarmee was de dubbele ontmoeting gespeeld. Doordat Gran Canaria minimaal een punt zou pakken, raakten de Spaanse vrouwen buiten bereik.

De vijfde set werd nog wel gespeeld, ook die viel ten prooi aan de Spaanse ploeg van coach Pascual Saurin: 11-15. Daarmee is het Europese seizoen voor Sliedrecht Sport ten einde. Ze moesten in een zeer lastige periode, zonder wedstrijden in eigen land, aantreden tegen een team dat nog volop in de competitie in eigen land strijdt. Het verschil in ritme was zeker in de eerste wedstrijd duidelijk. Toch verlaat Sliedrecht de Canarische eilanden met opgeheven hoofd, zoals blijkt uit de tweet van assistent-trainer Mark Roper.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×