Het is de vrouwen van Sliedrecht Sport niet gelukt om zichzelf een riante uitgangspositie te verschaffen voor de return van morgen in de CEV Challenge Cup. De eerste wedstrijd tegen CV Olimpico Gran Canaria ging dinsdagavond met 3-0 verloren. Beide wedstrijden in de zestiende finale van het derde Europese toernooi worden op Gran Canaria gespeeld, omdat het vanwege de coronamaatregelen onmogelijk is om in Nederland te spelen. Woensdagavond om 19.00 uur kan Sliedrecht revanche halen.

Er was een groot verschil in voorbereiding van beide ploegen. Olimpico Gran Canaria speelde afgelopen zaterdag nog in de competitie, Sliedrecht Sport moet al weken met maximaal vier mensen per veld trainen. Op maandag en dinsdag werd er voor het eerst in bijna vier weken weer als een volledig team getraind.

Set 1
Het verschil in voorbereiding was duidelijk in het eerste treffen op de Canarische eilanden. De Spaanse vrouwen hadden onder aanvoering van Victoria Foucher (8 punten in de eerste set) al snel een voorsprong van een punt of vijf te pakken. Sliedrecht Sport kwam sterk terug, vooral blokkerend was het team van coach Vera Koenen op dreef met in die eerste set zes directe blokscores. Bij 20-20 waren ze terug in de wedstrijd, maar lukte het niet om een voorsprong te nemen. Op het eerste setpoint was het raak voor Gran Canaria: 23-25.

Set 2
In het tweede bedrijf lukte het om een kleine voorsprong op te bouwen (5-3), maar de Spaanse ploeg keerde het tij vrij snel. Ze hadden bij 12-17 al een ruim gat te pakken, maar Sliedrecht Sport gaf zich nog niet gewonnen. Ze vochten zich tot 18-20 terug, maar moesten daarna vijf punten op rij aan de tegenstander laten.

Set 3
In de derde ging het tot 9-9 gelijk op, maar vanaf dat moment gaven de Spaanse vrouwen extra gas. Ze liepen gestaag uit naar een gat van vijf punten en speelden de set routineus uit. Met 21-25 gooiden ze de wedstrijd definitief in het slot. Aan Spaanse kant waren er twee vrouwen die tot zeventien punten kwamen, te weten Saray Manzano en Victoria Foucher. Bij Sliedrecht Sport was Christie Wolt met tien punten topscorer.

Woensdag
Het verlies met 3-0 betekent dat woensdagavond in de return in drie of vier sets moet worden gewonnen om een golden set af te dwingen. De winnaar van die extra set plaatst zich dan voor de volgende ronde. Mocht Gran Canaria morgen minimaal twee sets winnen, dan plaatsen zij zich bij de laatste zestien teams in de Challenge Cup.

De wedstrijd zal morgen wederom op de livescore van de Europese bond CEV te volgen zijn. Morgen zal de geblesseerde libero Emma Rekar op Instagram een takeover doen, zodat je uit eerste hand toch de wedstrijdddag van de vrouwen van Sliedrecht Sport kunt meebeleven.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×