Sliedrecht Sport pakte met een foutloze serie de vierde landstitel op rij en de zesde landstitel in totaal. Net zoals de eerste twee duels werd ook de derde wedstrijd met 3-0 gewonnen van Apollo 8.

Sliedrecht Sport – Apollo 8 3-0 (25-21, 25-21, 25-16)
In de jacht op een verlenging van de kampioensrace startte Apollo 8 de eerste set met een 2-0 voorsprong, maar zag die initiële leidende positie snel verdampen. Op service van Carlijn Ghijssen-Jans pakte Sliedrecht Sport acht punten op rij en deelde daarmee al een flinke klap uit. Scores van Jolijn de Haan en Denise de Kant noopten de coachingsstaf van Apollo tot een vroege wissel. Daphne Knijff kwam in de ploeg voor Rianne Vos en dat sorteerde direct resultaat.

Onder de impulsen van Knijff kwam Apollo opzetten tot 19-17, maar dichter konden ze niet naderen. Het was aanvoerder Ghijssen-Jans die na een sterke opslag van Christie Wolt de over het net gepasste bal direct afmaakte.

Set 2
In het tweede bedrijf kon Apollo veel langer aanhaken, tot 9-9 bleven de teams bij elkaar. Een paar foutjes in afstemming bij Apollo en een ace van De Haan forceerden een gat van drie punten (12-9). Spelverdeler Rochelle Wopereis moest bij 16-13 gewisseld worden voor Ana Rekar nadat zij na een actie even een van pijn vertrokken gezicht had. Apollo kwam met enkele scores van Carlijn Koebrugge en Juliët Huisman tot op 18-17, maar zag net als in de eerste set Sliedrecht Sport toch weer uitlopen. Het werd nogmaals 25-21 toen Wolt vanachter de driemeter uithaalde.

Set 3
Met nog één benodigde set voor de landstitel liep het team van coach Vera Koenen halverwege de derde set uit naar een voorsprong van vijf punten. Op 24-16 was er op service van de in het veld teruggekeerde Wopereis het eerste matchpoint. Na een lange rally hamerde Fleur Savelkoel het matchpoint binnen en barstte het feest in Sporthal De Basis los.

Seizoen 2020-2021
Sliedrecht Sport begon dit seizoen met winst in de Supercup, maar moest de week daarna een nederlaag slikken in de eerste competitiewedstrijd tegen Apollo 8. Na de coronabreak had het team te kampen met veel blessures. Onder andere een zware knieblessure van libero Emma Rekar, waarna Kirsten Knip haar rentree in de Eredivisie kon beleven.

Precies op tijd was de vorm weer daar voor Sliedrecht. In de kampioenspoule werd Apollo 8 in Borne al met 3-0 verslagen. Corona gooide nog een keer roet in het eten, in het bekertoernooi verloor de ploeg van Vera Koenen van FAST nadat ze niet compleet hadden kunnen trainen en enkele speelsters misten in de kwartfinale. Bij de start van de play-off stond de regerend landskampioen er weer en sloot het seizoen af met driemaal een 3-0 zege.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn