De dames van Sliedrecht Sport zijn er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in de tweede ronde van de Champions League. In een tegen Stuttgart werd er met 0-3 verloren en daarmee zit het avontuur in het kampioenenbal erop voor de Nederlandse ploeg. Ze gaan nog wel verder in Europees verband, in december in de CEV Cup.

Na de 0-3 thuisnederlaag van vorige week tegen Stuttgart, wist Sliedrecht Sport al dat het een zeer moeilijke opgave ging worden in Duitsland. Maar toch hoopte de ploeg voor een verrassing te kunnen zorgen. Al snel werd duidelijk dat die er niet zou komen vanavond.

De thuisploeg begon sterk en de Duitsers wonnen de eerste twee sets direct met 25-7 en 25-12. Stuttgart denderde in de goedgevulde arena voor ruimt 1500 man volledig over de gasten uit Sliedrecht heen, de eerste twee sets duurde allebei slechts 18 minuten. 

In de derde set werd het wat spannender, maar die ging slechts om de statistieken. Na de 2-0 voorsprong in sets was Stuttgart al zeker van de derde ronde in de Champions League, voor Sliedrecht was het gedaan. De Duitse ploeg speelde daardoor minder fel en daar wist Sliedrecht Sport van te profiteren.

Het werd een open strijd en Christie Wolt liet haar klasse zien. Ze werd topscoorder van de wedstrijd met 10 punten. Toch was het niet genoeg en liet Stuttgart het thuispubliek niet zitten. De volle overwinning werd alsnog gepakt, het werd 25-22 en daarmee 3-0 voor de ploeg van de Nederlandse speelsters Deborah van Daelen die goed was voor 5 punten.

CEV Cup

Sliedrecht Sport is uitgeschakeld in de Champions League, waarin het knap de tweede ronde haalde. In december zal de kampioen van Nederland Europees verder bekeren in de CEV Cup. De ploeg treft daarin in de achtste finale de winnaar van de ontmoeting tussen het Servische Zeleznicar Lajkovac en Stiinta Bacau uit Roemenië.


Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn