Sliedrecht Sport won vandaag voor de vierde keer in vijf jaar tijd de Nationale Beker. De ploeg versloeg Booleans/VV Utrecht met 3-1. Het is de zesde keer in de clubgeschiedenis dat Sliedrecht Sport de beker mee naar huis neemt.

Opstellingen
Bij Sliedrecht Sport begon coach Vera Koenen met Rochelle Wopereis (spelverdeler), Vera Mulder (diagonaal), Jolijn de Haan en Christie Wolt (passer/lopers), Carlijn Ghijssen-Jans en Denise Kant (middens) en Emma Rekar (libero).

Aan de andere kant van het net bestond de basisopstelling van coach Ali Moghadassian uit Ana Rekar (spelverdeler), Lisa Harmsen (diagonaal), Carla Mulli en Ilse Janssen (passer/lopers), Marit Pasterkamp en Lisa Kersten (middens) en Susanne Kos (libero) voor Booleans/VV Utrecht.

1e set

In een bomvolle zaal vol enthousiaste fans ging het in de eerste set gelijk op tussen de twee bekerfinalisten. Sliedrecht Sport nam als eerste team een kleine voorsprong van twee punten. De ploeg wist die te behouden tot 17-15, maar na twee fouten van Sliedrecht was de stand 17-17. In de slotfase kwam VV Utrecht dankzij een mooie aanval van Pasterkamp en een soloblok van Rekar op voorsprong (23-21). Sliedrecht trok de stand weer gelijk, waarna VV Utrecht via een aanval van Kersten op setpunt kwam. Sliedrecht werkte het setpunt weg en kwam dankzij een communicatiefout aan de kant van VV Utrecht op 25-24. Via de blokkering sleepte ze de eerste set binnen.

2e set

Met vier aces opende Rekar de tweede set sterk voor VV Utrecht. De ploeg wist de voorsprong te behouden tot 18-22, wat tot grote frustratie leidde bij de speelsters van Sliedrecht. Na de time out van Vera Koenen vocht de ploeg zich knap terug in de wedstrijd. Een aanval van Mulder en twee aanvalspunten van Wolt maakte de stand 21-22. Op 23-23 bracht Kirsten Wessels, die kort daarvoor in het veld was gekomen, Sliedrecht op setpunt. Na een service- en een aanvalsfout aan de kant van Sliedrecht waren de rollen omgedraaid. Een aanval van Harmsen verzilverde het eerste setpunt voor VV Utrecht.

Sliedrecht Sport VV Utrecht bekerfinale 2022 4
Sliedrecht Sport VV Utrecht bekerfinale 2022 2
Sliedrecht Sport VV Utrecht bekerfinale 2022 3
Sliedrecht Sport VV Utrecht bekerfinale 2022 1

3e set
In de derde set had Sliedrecht de zaken goed op orde. De ploeg begon met een 5-2 voorsprong en wist die steeds verder uit te breiden. Bij een stand van 23-17 werd Mirte van de Sluijs erin gewisseld. Ze maakte direct een punt voor Utrecht, maar een harde aanval van Wessels gaf Sliedrecht zeven setpunten. De ploeg uit Utrecht wist er twee weg te werken, maar een netfout gaf Sliedrecht een 2-1 voorsprong in sets.

4e set
Ook in de vierde set had Sliedrecht de overhand, waar ze al snel een voorsprong van vijf punten hadden. Utrecht bleef hard voor hun punten werken, maar kon het grote gat niet meer dichten. Op de service van Wolt liep Sliedrecht uit naar 22-14. Mulli noteerde nog twee mooie punten voor VV Utrecht, maar een servicefout en een harde aanval van De Haan gaven Sliedrecht maar liefst acht wedstrijdpunten. De Kant verzilverde de tweede, waarmee Sliedrecht voor de zesde keer in de clubgeschiedenis de beker mee naar huis neemt.

Sliedrecht Sport - Booleans/VV Utrecht 3-1 (26-24, 25-27, 25-19, 25-17)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn