Sliedrecht Sport voor derde seizoen op rij landskampioen

Sliedrecht Sport voor derde seizoen op rij landskampioen

In een kolkende De Basis heeft Sliedrecht Sport de landstitel gepakt. In de finale van de play-offs werd het nooit echt spannend tegen VC Sneek, ook de derde wedstrijd werd door de Zuid-Hollandse ploeg overtuigend met 3-0 (25-20, 25-19, 25-20) gewonnen. Het werd een mooi feest in Sliedrecht met het enthousiaste thuispubliek, de derde landstitel op rij werd groots gevierd. Aanvoerder Carlijn Ghijssen-Jans: “We hebben een heel seizoen gepiekt en maken het in stijl af. Dat is genieten.”

Het thuispubliek liet zich massaal horen bij de start van de wedstrijd. De toon werd daarmee meteen gezet en Sliedrecht Sport scoorde het eerste punt tot grote vreugde van de supporters. Heel even ging het gelijk op, maar al snel ging de thuisploeg een tempo hoger spelen.

Na een sterk blok van Fleur Savelkoel stond het 8-6 en daarna denderde de regerend kampioen, met veel servicedruk, door naar 11-7. Sneek-trainer Paul Oosterhof nam snel zijn eerste time-out. Maar ook daarna bleef de thuisploeg bepalend. 

Aanvallend was Sliedrecht flink op dreef en bij Sneek liep het verdedigend niet goed. Daardoor liep het team van trainster Vera Koenen uit naar 16-10. Aanvallend was Esther van Berkel bij Sliedrecht bijna niet te stoppen. Sneek vocht nog even terug, maar na een time-out van de thuisploeg bij een stand van 20-16 maakte Sliedrecht het af: 25-20.

In de tweede set nam Sneek een kleine voorsprong in de beginfase, maar al snel wist Sliedrecht weer op gelijke hoogte te komen. Blokkerend, aanvallend en verdedigend maakte het team van Koenen bijzonder weinig fouten. Met weer een tempoversnelling in de sfeervolle ambiance in De Basis maakte Sliedrecht het verschil, de ploeg had de regie volledig in eigen hand en won de set met 25-19.

Sliedrecht Sport liet er geen gras over groeien en wilde in de derde set hard doorpakken. Blokkerend en aanvallend liep het als een trein en Sneek had wederom geen antwoord. Bij een stand van 9-4 nam Oosterhof een time-out en sprak zijn dames toe in de hoop het tij nog te keren. 

Maar Sliedrecht in topvorm is niet af te stoppen, dat toonde de kampioen vanavond ook weer aan. Toch sloop er even wat ‘kampioensspanning’ binnen de ploeg en daardoor werden er wat foutjes gemaakt. Sneek profiteerde en kwam terug tot 19-17, Koenen besloot een time-out te nemen om haar ploeg weer scherp te krijgen. 

Dat werkte, Van Berkel scoorde meteen met een snoeiharde aanval de 20-17. De Friese dames bleven keihard knokken en kwamen nog op 22-20. Er volgde nog een mooie publiekswissel voor Esther Hullegie, die Sliedrecht gaat verlaten. Met haar binnen de lijnen werd het afgemaakt: 25-20. Het feest barstte los en ging nog heel lang door in De Basis. 

Aanvoerder blijft

Aanvoerder Carlijn Ghijssen-Jans, die zelfs haar zesde landstitel op een rij veroverde, straalde van geluk. "Dit was zeker de meest dominante in de serie van titels, al waren we twee jaar geleden ook heel sterk. In de finale hebben we drie keer laten zien wat we kunnen, wat een klasse. Ik ben zo trots. We hebben zeker gepiekt op het juiste moment, maar eigenlijk hebben we dat gewoon het hele seizoen gedaan. We maken het dus in stijl af."

De ervaren Ghijssen-Jans vertelt enthousiast verder: "Deze titel was die van de mooiste groei van een ploeg. We begonnen met een heel vernieuwd team vol jonge talenten en tonen onze kracht. We hebben zo veel plezier met elkaar. Dit smaakt zeker naar meer, op naar een zevende titel en een vierde op rij voor Sliedrecht. Ik speel ook volgend seizoen hier."

Paul Oosterhof, trainer van VC Sneek, stond met een dubbel gevoel bij de prijsuitreiking. "Sliedrecht is de terecht kampioen, dat hebben ze overduidelijk aangetoond en daar is geen twijfel over mogelijk. Maar gelukkig was vandaag de verhouding wel goed, we hebben meer laten zien als in de eerste twee duels. Daar ben ik trots op en deze ploeg heeft toch iets heel moois neergezet. We werden niet in de finale verwacht, maar zijn in Sneek echt weer iets sterks aan het bouwen."

Foto: FotoHoogendoorn.nl / Pim Waslander

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×