De volleybalsters van Sliedrecht Sport zijn erg dichtbij prolongatie van de landstitel. De regerend landskampioen won op eerste paasdag ook de tweede finalewedstrijd op bezoek bij VC Sneek. De Friese ploeg had wederom niks in te brengen en verloor met 0-3 (8-25, 21-25, 19-25) van het Zuid-Hollandse team. Aanstaande woensdag kan Sliedrecht in eigen huis de landstitel pakken.

Een razende start van Sliedrecht Sport vanmiddag in Sneek, de regerend landskampioen nam heel snel een ruime voorsprong en legde constant druk op de verdediging van Sneek. Het werd heel rap 8-20 en Sliedrecht speelde bijna foutloos. Het werd dan ook een dikke uitslag: 8-25 in de eerste set.

In de tweede set ging het in de beginfase meer gelijk op, wel namen de gasten uit Zuid-Holland een 7-9 voorsprong. Met een sterke service kwam Sliedrecht op 9-13 en dat was het moment voor Sneek om een time-out te nemen. Die had niet het gewenste effect, want de regerend landskampioen wist de voorsprong vast te houden.

Sliedrecht kwam op setpoint, maar de thuisploeg werkte er drie weg en kwam op 21-24. Vera Koenen besloot een time-out te nemen om haar team weer op scherp te krijgen en daarin slaagde ze. Het werd meteen 21-25 en daarmee 0-2.

In de derde set kon de Friese ploeg van trainer Paul Oosterhof tot 15-15 bijblijven, maar daarna toonde de regerend landskampioen weer aan dat ze niet voor niets al twee seizoenen achter elkaar de titel veroverden.

Klasse

Ze hebben enorm veel individuele klasse in huis en vechten als een team. Op de beslissende momenten wordt daarmee het verschil gemaakt. De set werd met 19-25 gewonnen en daarmee werd het een afgetekende zege in Sneek.

Woensdagavond staat om 19.30 uur het derde duel op het programma in De Basis in Sliedrecht. Wint Sliedrecht Sport, dan is het weer de allerbeste van Nederland. Bij een overwinning van Sneek volgt er nog een vierde en eventuele vijfde wedstrijd in de strijd om de titel.