Sliedrecht Sport won vanavond de eerste wedstrijd in de best-of-three finalereeks om het landskampioenschap. In Sporthal de Basis werd Apollo 8 met 3-0 verslagen. Op zaterdag spelen de twee teams om 15.00 uur de return in Borne.

Net als vorig jaar strijden Sliedrecht Sport en Apollo 8 om het landskampioenschap. De eerste van maximaal drie wedstrijden werd vanavond in Sliedrecht gespeeld, waar de thuisploeg zonder libero Emma Rekar speelde. Julia Joosten, die normaal als passer-loper in het veld staat, nam die rol vanavond over. In de eerste set wist Sliedrecht als eerste een gaatje te slaan. De ploeg liep uit naar 19-15, maar in de slotfase bracht Apollo 8 het verschil terug naar nul. Bij een stand van 23-23 zette Vera Mulder het eerste setpunt voor Sliedrecht op het scorebord, waarna Denise de Kant het met een blokkeringspunt afmaakte.

In de tweede set scoorde Sliedrecht bij een stand van 4-4 vijf punten op rij. De ploeg kon hun voorsprong verder uitbouwen naar 22-13, waarna Apollo 8 zich wederom terug wist te knokken in de set. Op een goede servicereeks kwam de Bornse ploeg terug naar 22-21, maar een snelle middenaanval van Carlijn Ghijssen-Jans gaf de service weer terug aan Sliedrecht. Dankzij twee blokkeringspunten sleepte de thuisploeg ook deze set binnen.

In de derde set bereikte Sliedrecht met twee punten verschil als eerste de 20 punten. In een spannende slotfase bleef Apollo 8 knokken voor de set, maar een servicefout gaf Sliedrecht twee wedstrijdpunten. Wederom eindigde de set met een blokkeringspunt: Jolijn de Haan blokte de laatste aanval van Apollo 8 af. Dankzij deze overwinning heeft Sliedrecht een 1-0 voorsprong in de finaleserie om de landstitel.

Op zaterdag staat de return in Borne op het programma. Wanneer Sliedrecht Sport ook die wedstrijd wint, mag de ploeg zich wederom landskampioen noemen. Als Apollo 8 er met de winst vandoor gaat, wordt op zaterdag 14 mei een allesbeslissende wedstrijd gespeeld.

Sliedrecht Sport – Apollo 8 3-0 (25-23, 25-21, 25-22)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn