Regerend landskampioen Sliedrecht Sport moest bij de hervatting van de Eredivisie bij de vrouwen nog even in het ritme komen, maar won daarna eenvoudig met 3-1 van het Talentteam Papendal. In Zwolle won Djopzz Regio Zwolle Volleybal in een op en neer gaande wedstrijd met 3-2 van Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65.

De herstart van de Eredivisie stond voor een deel in het teken van de rentree in de Eredivisie van Oranje-libero Kirsten Knip (op foto hieronder). Zij besloot na een half jaar niet in actie gekomen te zijn bij een club om weer wedstrijdritme op te doen bij haar oude vereniging. Iets wat Sliedrecht Sport goed uitkwam, want libero Emma Rekar is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld na een kruisbandruptuur. Voorafgaand aan beide wedstrijden zaterdag werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Olaf Ratterman. De trainer/coach van Bielderman Koetsier/SSS uit Barneveld overleed afgelopen woensdag onverwacht op 45-jarige leeftijd. Speelsters droegen een rouwband tijdens de wedstrijd.

Kirsten Knip voor SS 9 1 21 RHF

Sliedrecht stelt snel orde op zaken
In Ede tegen het Talentteam moest Sliedrecht het stellen zonder spelverdeelster Ana Rekar, zij kiest ervoor om nog niet te spelen. In de openingsset tegen de talenten, die onder leiding staan van bondscoach Avital Selinger en zijn assistent bij Oranje Francien Huurman, had de ploeg van coach Vera Koenen het nog niet goed op orde. Sliedrecht keek al snel tegen een 14-9 achterstand aan. Bij 21-21 leek de beker- en Supercuphouder het af te maken, maar de talenten zetten door. De winst ging met 25-22 naar het Talentteam.

Daarna was het alleen snel gespeeld. Rochelle Wopereis vond haar speelsters steeds vaker en ook het verdedigende werk van Knip was sterk te noemen. Fleur Savelkoel was de vrouw in vorm, zij maakte maar liefst negentien punten, waaronder drie aces. Ook Jolijn de Haan wist met 15 punten een goede bijdrage te leveren aan de winst. Bij het Talentteam was Iris Vos met 14 punten topscorer. Het was uiteindelijk Denise Kant die de wedstrijd besliste vanaf de servicelijn, zij sloeg via het net een ace.

Sliedrecht Sport heeft na het 3-1 verlies uit de eerste speelronde nu drie punten uit twee wedstrijden. Daarmee staan ze op de derde plaats achter VC Sneek en Apollo 8, die beide drie punten uit de eerste speelronde meenamen.

Zwolle is net doortastender
In Zwolle maakte thuisploeg Djopzz Regio Zwolle Volleybal hun opwachting na 307 dagen zonder competitiewedstrijd. Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65 was daarin de tegenstander, het team uit Ootmarsum had op 11 oktober de uitwedstrijd bij het Talentteam met 3-1 verloren en speelde zaterdag de tweede wedstrijd.

Grote verschillen in deze wedstrijd waarin het voordeel per set bijna wisselde. Zwolle was in de eerste en vierde set oppermachtig (25-18 en 25-16), Set-Up won set 2 en 3 met ruim verschil (16-25, 22-25). In de allesbeslissende vijfde set had de thuisploeg alles weer onder controle en sloegen de vrouwen van coach Eric Meijer met 15-8 toe.

Opmerkelijk was dat de twee meest scorende speelsters van Set-Up waren, Jorieke Bodde en Benthe Olde Rikkert waren samen goed voor 32 punten. Maar met een op schot zijnde Susan Schut (14), Nynke Hofstede (12) en Marianne het Lam Scholten (12) behaalde Djopzz Regio Zwolle toch de overwinning.

Zondagmiddag om 15.30 uur wordt nog de kraker tussen de Twentse verenigingen Eurosped en Apollo 8 gespeeld. Je kunt de wedstrijd hier live bekijken.