Speelster in the picture: Daphne Knijff van Regio Zwolle Volleybal

Speelster in the picture: Daphne Knijff van Regio Zwolle Volleybal

Het nieuwe Eredivisie seizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speelster in the picture' vertellen verschillende Eredivisie spelers/speelsters over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Daphne Knijff, passer-loper bij Regio Zwolle Volleybal, stelt zich vandaag aan jullie voor: "Ik vind het erg belangrijk dat er een goede en ontspannen sfeer hangt in het veld tijdens de wedstrijd."

Daphne Knijff Van Regio Zwolle Volleybal

Wie ben je?
"Mijn naam is Daphne Knijff (23 jaar) en ik ben passer-loper bij Regio Zwolle Volleybal. Ik breng eigenlijk de hele week door in de sporthal. Naast het iedere dag trainen bij Regio Zwolle Volleybal sta ik in het dagelijks leven met veel plezier voor de klas. Ik ben namelijk docent Lichamelijke Opvoeding op een middelbare school in Hengelo (CT Stork College)."

Hoelang speel je al bij deze club? Waar ben je je carrière begonnen?
"Dit is het eerste seizoen dat ik voor Regio Zwolle Volleybal speel. Ik ben mijn carrière begonnen in mijn woonplaats Haaksbergen bij Havoc. Daarna heb ik gespeeld voor Set-Up ’65, het Talentteam en de afgelopen vier jaar bij Eurosped."

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Ik vind het lastig om aan te geven wat mijn sterkste punten zijn in het veld omdat volleybal zoveel verschillende elementen heeft, maar ik denk dat de meeste mensen mij herkennen aan mijn energie en organisatorisch vermogen. Ik vind het erg belangrijk dat er een goede en ontspannen sfeer hangt in het veld tijdens de wedstrijd. Wij presteren beter wanneer we af en toe flink juichen, een grapje maken en lelijke punten vieren alsof we wereldkampioen zijn geworden. Daarom straal ik veel energie uit en geef ik veel energie aan anderen. Vanuit het achterveld schreeuw ik tijdens een rally eigenlijk alles wat ik zie bij de tegenstander. Vaak zit er nog wel iets nuttigs tussen waar mijn teamgenoten wat aan hebben, haha. Ook vind ik het leuk om de organisatie binnen het veld neer te zetten. Communiceren (door middel van handgebaren) met de speelsters in het achterveld over hoe ik blokkeer, nog even de libero attenderen op die ene prikbal van een bepaalde speelster, oogcontact maken met de setter over welke bal we gaan spelen en kleine dingen herhalen die we in ons tactisch plan hebben besproken."

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder?
"Die moet nog komen."

Ben je tevreden met de resultaten van Regio Zwolle Volleybal tot zover?
"We hebben dit seizoen een mindere start gekend. Gelukkig gaat het de afgelopen wedstrijden een stuk beter en staan we inmiddels op een gedeelde derde plek. Echter zijn we nog wel erg wisselvallig waardoor we soms sets verliezen en het onszelf onnodig moeilijk maken. Er is gelukkig nog genoeg ruimte voor verbetering en als we het niveau dat we op trainingen halen ook laten zien in de wedstrijden, gaat elke tegenstander het lastig tegen ons krijgen."

Wat is jouw doel dit seizoen?
"Mijn doel dit seizoen is om individueel en als team beter te worden. Wanneer alles op z’n plek gaat vallen en we als individuele speelsters en als team stabieler worden op allerlei fronten hebben we aan het einde van het seizoen hopelijk ook één en/of twee finales gespeeld. Wat natuurlijk een doel van mij is."

Welk moment uit je carrière vindt je het meest bijzonder?
"In 2013 heb met Jong Oranje deel mogen nemen aan het European Youth Olympic Festival (EYOF). Dit is een toernooi voor Europese talenten en teams waarbij de organisatie de Olympische Spelen probeert na te bootsen. Binnen het volleybal deden er acht teams mee. De Europese top 7 en het gastland, wij dus. Wanneer het toernooi niet in Nederland zou worden georganiseerd hadden wij niet mogen deelnemen omdat we op dat moment niet in de top 7 binnen Europa stonden. In de eerste wedstrijd moesten wij gelijk tegen de Europees kampioen Polen. Deze wedstrijd werd gewonnen met 3-0. Het was een ontzettend mooi toernooi waarbij we uiteindelijk gingen spelen om het brons. Deze wedstrijd werd gewonnen en we werden met onze bronzen plak gehuldigd midden in Utrecht. Dit was echt een ontzettend bijzondere (volleybal)ervaring!"

Wat wil je nog graag in je carrière bereiken?
"Inmiddels heb ik twee zilveren en twee gouden medailles in mijn kamer hangen. Een keer de beker gewonnen en een keer verloren. Een keer de Supercup gewonnen en een keer verloren. Het lijkt mij wel duidelijk wat ik nog graag in mijn carrière wil bereiken, en dan graag gelijk een gouden 😉!"

Foto: Regio Zwolle Volleybal

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×