Speelster in the picture: Fleur Meinders van Talentteam Papendal

Speelster in the picture: Fleur Meinders van Talentteam Papendal

Het nieuwe Eredivisieseizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speelster in the picture' vertellen verschillende Eredivisie spelers/speelsters over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Vandaag is het de beurt aan Fleur Meinders. Deze 18-jarige spelverdeelster speelt dit seizoen voor het derde jaar bij Talentteam Papendal: “Mijn doel is om een stabiel niveau te halen.”

Fleur Meinders Voor Website

Wie ben je?
“Ik ben Fleur Meinders, 18 jaar oud en ik ben spelverdeler in het Talentteam. Ik speel nu voor mijn derde jaar in het Talentteam. Ik ben begonnen met volleybal toen ik 7 jaar was bij mijn vereniging thuis; Smash Beilen. Hierna heb ik nog twee jaar bij Sudosa-Desto in Assen gespeeld voordat ik op Papendal kwam.”

Wat zijn jouw kwaliteiten in het veld?
“Een sterk punt van mij is mijn service. Ik kan hard en gericht serveren, waardoor mijn service best moeilijk is.”

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder?
“De grootste blunder die ik heb meegemaakt, was tijdens mijn eerste toernooi met Pré jeugd Oranje. Ik was op dat moment 14 jaar. Ik kwam tijdens een wedstrijd in het veld voor mijn service, maar ik serveerde vervolgens vol onder het net door, oops…”

Wat is jouw doel dit seizoen?
“Ons team is een opleidingsteam, dit betekent dat er elk jaar meiden uitstromen en instromen. Omdat er dit jaar best wat jonge meiden zijn ingestroomd, en hierdoor een bijna nieuwe basis in het veld staat, is het een uitdaging om ons niveau van eind vorig jaar opnieuw te halen. Het zijn allemaal jonge meiden en het niveauverschil is onderling soms nog best groot. Hierdoor zijn de resultaten erg wisselend. Mijn doel is om een stabiel niveau te halen. Ik voel mij, als meest ervaren speelster in het team, hiervoor erg verantwoordelijk.”

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
“Het moment dat me het meest dierbaar is, is dat ik 3 jaar geleden van positie geswitcht ben. Dit met dank aan mijn toenmalige coach, Julien van de Vyver. We zijn uiteindelijk samen tot deze beslissing gekomen, omdat hij meer potentie zag in mij als spelverdeler dan als diagonaal. Ik ben heel blij dat ik deze keuze toen heb gemaakt!”

Wat wil je graag nog in je carrière bereiken?
“Mijn grote droom is om in het Nederlands damesteam te spelen. Dit is een droom die ik van jongs af aan al heb. Daarnaast zou ik het allerliefst in het buitenland willen spelen, want volleyballen is wat ik het liefst iedere dag doe!”

Foto: Rudy Biekart

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×