Speelster in the picture: Geldou de Boer van VC Sneek

Speelster in the picture: Geldou de Boer van VC Sneek

Geldou de Boer is al een aantal jaar actief bij VC Sneek, maar speelt dit jaar voor het eerst voor het vlaggenschip van de vereniging uit Friesland. Het team kende een stroeve start van het seizoen, maar de 23-jarige libero is tevreden met de groei: "We hebben ons enorm ontwikkeld en bewezen dat we bij de beste zes horen."

1 Geldou De Boer Website Formaat

Wie ben je? 
"Hallo allemaal! Mijn naam is Geldou de Boer. Ik ben 23 jaar oud, sinds kort woonachtig in Sneek en libero bij VC Sneek dames 1. Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker en momenteel ben ik werkzaam bij een organisatie die zich bezighoudt met dag- en vrijetijdsbesteding. Daar werk ik met jongeren met een licht verstandelijke beperking."

Hoe lang speel je al bij VC Sneek? 
"Ik ben begonnen met volleyballen bij de club Punt Út in Blauwhuis. Tijdens het circulatievolleyballen heb ik de overstap gemaakt naar VC Sneek, sindsdien speel ik hier. Dit seizoen speel ik voor het eerst bij VC Sneek dames 1."  

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Ik denk dat ik een stabiele factor ben in het veld, die vooral passend sterk is. Daarnaast probeer ik als libero zoveel mogelijk ballen van de grond te halen."

Wat is jouw grootste (volleybal)blunder en/of succes? 
"Zes jaar geleden mocht ik voor de allereerste keer met VC Sneek dames 1 meedoen. Ik scoorde een bal met mijn voet, een kleine blunder, maar toch ook weer een succes ;)."

Ben je tevreden met de resultaten van jouw team tot zover?
"We hebben een stroeve start gekend dit seizoen, maar we hebben ons enorm ontwikkeld en bewezen dat we bij de beste zes horen. Ons niveau is hoger en stabieler geworden, waar we hard voor gewerkt hebben. Op naar de play-offs!"

Wat is jouw persoonlijke doel dit seizoen? 
"Voor mij persoonlijk staat mijn eigen ontwikkeling centraal: zowel op het gebied van passen als verdedigen. Daarnaast wil ik een zo groot mogelijke bijdrage leveren in het team en met het team zo hoog mogelijk eindigen in de play-offs."

Welk moment uit je carrière so far is je het meest dierbaar?
Het kampioenschap met VC Sneek dames 2 in de eerste divisie is iets wat ik nooit meer zal vergeten. Maar eigenlijk is mijn gehele carrière mij dierbaar. Ik ben dankbaar voor wat ik allemaal heb mogen leren en welke kansen ik heb gekregen."

Wat wil je nog graag in je volleybalcarrière bereiken? 
"Ik ben super blij dat we de kampioenspoule hebben gehaald. Nu gaan we het uiterste eruit halen om zo hoog mogelijk te eindigen in de play-offs. Landskampioen zijn en de beker winnen, lijkt me wel erg tof!"

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×