Speelster in the picture: Ilona ter Avest van Apollo 8

Speelster in the picture: Ilona ter Avest van Apollo 8

Het nieuwe Eredivisie seizoen is alweer even onderweg, tijd om alle teams wat beter te leren kennen! In 'Speelster in the picture' vertellen verschillende Eredivisie speelsters over hun leven, hun doelen en het verloop van het seizoen. Vandaag maken jullie kennis met Ilona ter Avest, middenspeelster bij Apollo 8: "Ik probeer het spelletje goed te lezen, zodat ik aan het begin van een rally kan bedenken wat er gespeeld gaat worden."

11 Ilona Ter Avest Voor Website

Wie ben je?
"Ik ben Ilona ter Avest, 24 jaar oud en ik speel op midden bij Apollo 8. Naast het volleyballen ben ik bezig met afstuderen voor mijn opleiding Pedagogiek."

Hoelang speel je al bij deze club? Waar ben je je carriere begonnen?
"Dit is mijn derde jaar bij Apollo 8. Ik ben begonnen met volleyballen in mijn woonplaats Wierden bij WVC Volley."

Wat is jouw sterkste punt in het veld?
"Ik probeer het spelletje goed te lezen, zodat ik aan het begin van een rally kan bedenken wat er gespeeld gaat worden. Dit communiceer ik dan met mijn teamgenoten, zodat iedereen het plan goed uit kan voeren en weer even op scherp gesteld wordt. Het leukste aan het volleyballen vind ik om een killblock te maken. Het geeft een goed gevoel om die bal weer hard naar de grond te zien gaan."

Wat is jouw grootste volleybalblunder?
"Dat was toen ik bij Regio Zwolle Volleybal speelde. Ik speelde tegen een oud-teamgenootje. Zij serveerde een dalende bal. Terwijl ik naar het midden van het veld rende, kreeg ik de bal op mijn hoofd... oeps. "

Ben je tevreden met de resultaten van Apollo 8 tot zover in de competitie?
"Op dit moment ben ik zeker tevreden. Voor ons tweede jaar in de eredivisie, maken we goede stappen. We staan nu op een mooie derde plek en in de beker staan we in de kwartfinale tegenover Fast."

Wat is jouw doel dit seizoen?
"Mijn doel is om de kampioenspoule te halen en dat we ons als team blijven ontwikkelen, zodat we het op belangrijke momenten sneller af kunnen maken."

Welk moment uit je carrière is je het meest dierbaar?
"De mooiste momenten uit m’n carrière zijn het behalen van het kampioenschap in de Topdivisie met Apollo 8 en de daarbij behorende promotie naar de Eredivisie. Hierdoor mogen we nu voor het tweede jaar op het hoogste niveau van Nederland spelen en steeds beter worden. Daarnaast was de bekerfinale van vorig seizoen heel mooi om mee te maken. Ondanks dat we verloren, hebben we er als vereniging een mooi feest van gemaakt."

Wat wil je nog meer in je carriere bereiken?
"Nog eens zo’n (beker)finale spelen zou geweldig zijn!"

Foto: Rudy van 't Rood

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×