Daantje Vennik zou op zondag 11 oktober beginnen aan haar tweede seizoen in de Eredivisie. Met haar team Regio Zwolle Volleybal mocht de spelverdeelster in Vroomshoop aantreden tegen Eurosped. Een dag van tevoren werd de wedstrijd echter geannuleerd vanwege COVID-19 perikelen. Daarna traden de nieuwe overheidsmaatregelen in werking, waardoor Daantje en haar teamgenoten nog steeds wachten op hun eerste wedstrijdminuten in het nieuwe seizoen.

Daantje Vennik 2 Rudy Biekart

Dochter van Arthur Vennik

Daantje Vennik (19 jaar) beschikt over uitstekende volleybalgenen. Haar ouders, opa en oma gaven de liefde voor het spel aan haar mee. Vader Arthur speelde als passer/loper jarenlang in de Eredivisie voor o.a. Zwolle, Dynamo en Orion. Hij schopte het zelfs tot het nationaal team. Spelverdeelster Daantje Vennik is, net als haar vader, ook hard op weg om een vaste waarde te worden in de Eredivisie.

Opgeleid bij VV Voorsterslag en VC Zwolle

Via VV Voorsterslag kwam de in Hattem woonachtige Vennik terecht bij Zwolle, waar ze inmiddels alweer zeven jaar speelt. Als een van de parels uit de eigen jeugdopleiding wist ze vorig jaar definitief dames 1 te bereiken. In haar eerste jaar op het hoogste niveau concurreerde ze met Lotte Groninger, die deze zomer naar het Zwitserse VBC Valtra vertrok. “Ik ging met weinig verwachtingen het seizoen in, maar ik voelde veel vertrouwen en mocht meer minuten spelen dan ik had gedroomd”, vertelt Vennik. “Dit seizoen hoop ik een volgende stap te zetten in mijn ontwikkeling, ik ben erg benieuwd waar mijn bovengrens ligt.”

Studeren aan Hogeschool Windesheim

De Hattemse volgt naast het volleybal de studie Social Work aan de Hogeschool Windesheim, een instelling waar ze erg over te spreken is. “Op Windesheim krijg ik de mogelijkheid om mijn rooster rond mijn trainingen in te delen. Het is druk, maar ik voel mij bevoorrecht dat ik op deze manier volleybal en studie kan combineren.”

Focus in deze periode noodgedwongen op krachttraining

Met Regio Zwolle Volleybal trainde Daantje tot 4 november nog door in groepjes van vier. Nu de toegestane groepsgrootte tijdelijk is teruggebracht naar twee, heeft de staf besloten de speelsters in deze periode voornamelijk op krachttraining te laten storten. “Ik mis de bal wel hoor, maar ik heb de knop omgezet dat we nu simpelweg even niet gewoon kunnen trainen”, licht Vennik toe. “We doen veel krachttraining en richten ons op fysiek sterker worden. Ik weet zeker dat het balgevoel snel zal terugkeren op het moment dat we weer volledig mogen trainen.”

Vennik kijkt enorm uit naar de hervatting van de Eredivisie. “We hebben dit jaar een mooie mix van jonge en meer ervaren speelsters. Ik kan niet wachten om straks weer te beginnen en te laten zien wat we waard zijn in de Eredivisie.”

Foto: Rudy Biekart

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×