De eerste dag van het hoofdtoernooi van de 1* World Tour in Apeldoorn bracht veel Nederlands succes, er werden maar liefst tien overwinningen behaald. Esmee Priem/Iris Reinders en de zussen Brecht en Emma Piersma wisten de poulewinst op hun naam te zetten, voor Desy Poiesz/Eline Peeters zit het toernooi er na twee nederlagen op. De Nederlandse heren verloren geen enkele partij.

Dames
Vanochtend stonden er vijf Nederlandse damesteams klaar om zich voor eigen publiek van hun beste kant te laten zien. Zowel Esmee Priem/Iris Reinders als Brecht Piersma/Emma Piersma won in een spannende driesetter van respectievelijk Maor/Barranik uit Israël (12-21, 21-13, 15-9) en het Zwisterse duo Caluori/Gerson (25-27, 21-17, 15-7). Anique Tavenier en Lynn van Mill, die zich via de kwalificatie plaatsten voor het hoofdtoernooi, versloegen het Poolse team Ceynova/Kielak met 2-0 (22-20, 21-19). Voor Desy Poiesz/Eline Peeters en Nadine Everaert/Wies Bekhuis begon de dag wat minder fortuinlijk. Desy Poiesz en Eline Peeters waren dichtbij, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Lodej/Marcinowska uit Polen (21-23, 21-23). Everaert/Bekhuis verloor met 2-0 van het Zwitserde duo Zobrist/Bentele (14-21, 18-21).

Alle teams speelden aan het einde van de dag een tweede wedstrijd. Het toernooi in Apeldoorn is hetzelfde ingedeeld als de andere World Tours van dit seizoen: één keer winst in de poulefase is genoeg voor de volgende ronde. Esmee Priem/Iris Reinders en de zussen Piersma wisten een tweede overwinning binnen te slepen, wat beide teams de poulewinst en een directe plek in de kwartfinale opleverde. Brecht en Emma Piersma wonnen, in wederom een spannende driesetter, van Klinke/Ottens uit Duitsland (12-21, 21-18, 15-13). Esmee Priem en Iris Reinders versloegen ook een Duits team, zij waren met 2-0 te sterk voor Grune/Schulz (21-18, 21-19). Voor Anique Tavenier en Lynn van Milll zat er geen tweede winst in, ze verloren nipt van Betschärt, M,/Stähli uit Zwitserland (13-21, 23-21, 13-15). Door de eerdere overwinning mogen zij zich morgen wel melden in de tussenronde.

Everaert/Bekhuis en Poiesz/Peeters troffen elkaar 's middags in de tweede poulewedstrijd. Winst was nodig voor de volgende ronde, dus een uitschakeling voor Nederland was onvermijdelijk. Nadine Everaert en Wies Bekhuis bleken vandaag de betere partij en wonnen in twee sets (21-16, 21-13). Dit betekent dat zij morgen terugkomen in de tussenronde, voor Desy Poiesz en Eline Peeters zit hun debuut op de World Tour er op.

   Heren
   In het mannentoernooi wordt Nederland vertegenwoordigd door vier duo's. Al deze teams noteerden vandaag een mooie overwinning. Dirk Boehlé/Mart van Werkhoven was het enige team dat dit in twee sets lukte, ze namen het op tegen Atef/Azab Jr. uit Egypte en binnen no time was de overwinning binnen (21-14, 21-12). Thijmen Heemskerk en Erik Nijland, die onlangs de tweede plek op het NK bemachtigden, stonden tegenover het Zweedse duo Appelgren/Herrmann en wonnen met 2-1 (21-19, 16-21, 15-11). Leon Luini/Thijs Nijeboer waren met 2-1 te sterk voor het Duitse koppel Wust/Sowa (18-21, 21-16, 15-8). De laatste driesetter ging tussen Matthew Immers/Ruben Penninga en het Franse duo Aye/Platre, die eerder dit jaar meededen aan de Eredivisie in Utrecht. De overwinning ging naar de mannen uit Nederland (21-23, 21-14, 15-9).

   Morgen: vervolg poulefase en knock-out rondes
   Morgen worden de resterende poulewedstrijden van de heren gespeeld en zal duidelijk worden wie de poulewinst naar zich toetrekt. Daarnaast staat de tussenronde op het programma en worden de kwartfinales afgewerkt. Zondag staat in het teken van de halve finales en finales.

   Gratis toegang
   Kom jij een dag kijken in Apeldoorn? Het is niet nodig om een ticket te kopen, de locatie is vrij te bezoeken.

   Bekijk ook eens

   Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
   Je maakt gebruik van een verouderde browser!

   Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

   ×