Susan Schut maakt per direct de overstap van Djopzz VC Zwolle Topvolleybal en het Talentteam Programma van de Nevobo naar de Duitse topclub SSC Palmberg Schwerin.

Schut vertrekt naar de club van Felix Koslowski, die ook bondscoach is van de Volleybaldames. “Het is aan de ene kant misschien niet gebruikelijk om halverwege het seizoen het programma te verlaten, maar het doel van het Talentteam programma is om spelers op te leiden voor het internationale volleybal. En als dan vroeger dan verwacht die kans komt, dan willen we daar niet voor gaan liggen”, aldus technisch directeur Herman Meppelink. “Susan was ook alleen voor dit seizoen in het programma gestapt. We hebben er alle vertrouwen in dat ze het gaat waarmaken.”

Ook het bestuur van Djopzz VC Zwolle Topvolleybal spreekt van een ‘zeldzame gelegenheid’. “Na overleg met de staf en gezien haar persoonlijk ambities hebben we besloten om Susan deze kans te gunnen”, aldus voorzitter Edwin van den Broeke.

Sterke punten

De buitenaanvalster kreeg bij de presentatie in Schwerin veel lof toegezwaaid door Koslowski. “Susan is een van de grote talenten uit de Nederlandse eredivisie. Haar atletisch vermogen, haar sprongkracht en aanvalskracht zijn haar sterke punten. Ze is een dynamische speelster.”

De 20-jarige Schut is zelf uiteraard benieuwd naar wat het avontuur bij de Duitse topclub haar gaat brengen. “Ik ben erg enthousiast en kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging. Ik ben Zwolle ook heel dankbaar voor de kansen die ik daar heb gekregen, maar ik kan niet wachten om met mijn nieuwe team te gaan spelen, de sfeer in de Palmberg Arena te proeven en de fans te leren kennen.”

Bron: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn