Na een succesvol verlopen EK waar een vijfde plaats het eindresultaat was, maken de TeamNL Lange Mannen zich nu op voor hun olympisch kwalificatietoernooi. Van zaterdag 30 september t/m zondag 8 oktober strijden zij in het Chinese Xi'an om het felbegeerde ticket voor Parijs 2024.

OKT

Het Olympisch kwalificatietoernooi vindt plaats van 30 september t/m 8 oktober in het Chinese Xi’an. In negen dagen spelen de TeamNL Lange Mannen liefst zeven wedstrijden.

Nederland opent het OKT tegen Canada. Daarna wachten: Mexico, België, Bulgarije, China en Polen. Op 8 oktober sluit Nederland het OKT af tegen Argentinië.

Voor de nummers een en twee uit iedere poule (in totaal wordt in drie poules gespeeld) ligt een ticket klaar voor Parijs 2024.

Xi’an

De TeamNL Lange Mannen spelen hun OKT in Xi’an. Het is de hoofdstad van de provincie Shaanxi. Xi'an is het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en ligt aan de rivier de Wei.

De stad vormt het hart van het begin van de Chinese beschaving. De Qin-dynastie, de eerste dynastie die China verenigde, had vlakbij zijn hoofdstad.

Het graf van keizer Qin Shi Huangdi met het bijbehorende Terracottaleger, is vlak bij de stad te bezichtigen.

Selectie

De selectie van bondscoach Roberto Piazza kent een wijziging ten opzichte van de EK-selectie. Op de middenpositie maakt rookie Siebe Korenblek plaats voor Luuc van der Ent.

Laatstgenoemde maakte eerder deze zomer al deel uit van de selectie van Piazza. Korenblek en Van der Ent zijn aankomend seizoen ploeggenoten bij SWD powervolleys Düren.

Selectie

No

Voornaam

Achternaam

Positie
2WesselKeemink
Spelverdeler
3
Maarten
van Garderen
Passer/loper
4
Thijs
ter Horst
Passer/loper
5Luucvan der EntMidden
6
Sil

Meijs

Spelverdeler
7
Gijs
Jorna
Passer/loper
8
Fabian
Plak
Midden
11
Jeffrey
Klok
Libero
12

Bennie

Tuinstra
Passer/loper

14

Nimir
Abdel-Aziz
Diagonaal
16
Wouter
ter Maat
Diagonaal
17
Michaël
Parkinson
Midden
18
Robbert
Andringa
Libero
22
Twan
Wiltenburg
Midden

Begeleiding

Voornaam
Achternaam

Functie

Roberto

Piazza
Bondscoach
Henk-Jan
Held
Assistent-coach
Giovanni
Rossi
Assistent-coach
Alewijn
Huisman
Fysiotherapeut

Alessandro

Russo

Fysiotherapeut
Willem
de Wit
Videoscout
Patrick
de Reus
Teammanager

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn