Top 10 2018: Topjaar voor de vereniging Sliedrecht Sport

Top 10 2018: Topjaar voor de vereniging Sliedrecht Sport

December is traditioneel de maand van terugblikken. In tien dagen blikken we terug op tien highlights van het bomvolle (beach)volleybaljaar 2018. Vandaag: het topjaar voor de vereniging Sliedrecht Sport.

Dames 1 wint beker, landstitel én Supercup

Voor de dames van Sliedrecht Sport was het een absoluut topjaar. Onder leiding van vertrekkend coach Matt van Wezel wonnen de volleybalsters uit de Alblasserwaard de nationale beker én de landstitel.

Ook onder de nieuwe coach Vera Koenen blijven de blauw-witten goed presteren. In het begin van het seizoen werd de Supercup gewonnen en Sliedrecht Sport voert inmiddels met trots de ranglijst in de Eredivisie aan. In 13 duels werd slechts 1 keer verloren.

Ook in Europa is Sliedrecht Sport nog actief. De equipe van coach Koenen werd in de voorrondes van de Champions League uitgeschakeld door Stuttgart, maar speelt nog wel in de CEV Cup. Op 22 januari hoopt Sliedrecht de kwartfinale van dit toernooi te bereiken door in eigen huis een 3-2 nederlaag tegen het Roemeense Stiinta Bacau goed te maken.

Sliedrecht Cl 1E Ronde

Heren 1 bereikt halve finale beker en promoveert naar Eredivisie

Waar de dames al jaren meedraaien in de top, maken de heren van Sliedrecht de laatste jaren ook een flinke opmars. Onder leiding van coach Paul van der Ven werd in het seizoen 2017-2018 de halve finale van het nationale bekertoernooi bereikt, een knappe prestatie van de (toen nog) Topdivisionist.

Enkele maanden later werd Sliedrecht Sport H1 kampioen in de Topdivisie en werd voor het eerst in de geschiedenis promotie naar de Eredivisie afgedwongen.

In de Eredivisie presteert Heren 1 het dit seizoen opmerkelijk goed. Tussen de gevestigde orde staan de Sliedrechters brutaal op de tweede plaats. Het team van coach Van der Ven versloeg onder andere dit seizoen Abiant Lycurgus, SV Land Taurus en Achterhoek Orion.

Foto: Peter Verheijen

Sliedrecht H1 Peter Verheijen

Vereniging Sliedrecht Sport wint Jaap van Kasteeltrofee (beste jeugdopleiding van Nederland)

Naast de twee kampioensteams bij de senioren staken ook de jeugdteams van Sliedrecht Sport er landelijk bovenuit. Dankzij de uitmuntende resultaten op het Volleybaldirect Open (Sliedrecht werd in drie categorieën kampioen), mocht de club de Jaap van Kasteeltrofee in ontvangst nemen. Deze trofee wordt uitgereikt aan de club die in totaal (jongens en meisjes) het beste heeft gepresteerd op het Volleybaldirect Open.

Volleybaldirect Open 2018 Sliedrecht Sport Meisjes Onder 15
Volleybaldirect Open 2018 Sliedrecht Sport Jongens Onder 19
Volleybaldirect Open 2018 Sliedrecht Sport Jongens Onder 15

Stem op jouw hoogtepunt van 2018!

Op de laatste dag van het jaar is de keuze aan jou: Wat is jouw volleybalhoogtepunt van 2018? Van 31 december t/m 2 januari kun je hier je stem uitbrengen op één van de, door ons geselecteerde, hoogtepunten. Op donderdag 3 januari maken we bekend wat volgens jullie hét volleybalmoment van 2018 is.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×