Twentse topper in derde ronde eredivisie

Twentse topper in derde ronde eredivisie

In de derde speelronde van de eredivisie dames staat er een topper op het programma. De Twentse derby tussen Springendal Set-Up '65 en Team Eurosped wordt een interessante, allebei de teams doen het erg goed. Eurosped is de trotse koploper, Set-Up '65 de nummer drie na twee rondes. Een wedstrijd om naar uit te kijken in Ootmarsum!

Het is een streekderby en tegelijkertijd ook een topduel in de eredivisie. De nummer 1 en 3 van de ranglijst staan zaterdagmiddag om 17.00 uur tegenover elkaar in De Schalm in Ootmarsum. Welk team blijft er ongeslagen?

Dat Team Eurosped goed presteert, is niet heel verrassend. Het team bleef grotendeels hetzelfde en deed het vorig seizoen goed in de eredivisie. Trainer Jan Berendsen gaat met zijn ploeg weer voor meestrijden om de titel. 

Met twee overwinning op Apollo 8 en afgelopen woensdagvond Regio Zwolle Volleybal is de Vroomshoopse ploeg sterk gestart en koploper in de eredivisie. De ongeslagen status zal Eurosped ook in Ootmarsum willen behouden.

Verrassing

Maar dan zal er wel van Springendal Set-Up '65 gewonnen moeten worden en die ploeg is verrassend sterk aan het seizoen gestart. De nieuwe trainer Tom Engbers werkt met een compleet vernieuwde selectie, veel speelsters vertrokken of stopten.

Met een jong, onervaren team is hij duidelijk een goede weg ingeslagen. In de eerste ronde van de eredivisie wonnen in de eerste thuiswedstrijd, met het luidruchtige publiek achter de ploeg, meteen van FAST en ook afgelopen dinsdag liet de ploeg potentie zien. Er werd in Ede met 0-3 gewonnen van het Talentteam. Resultaat: een knappe derde plek op de ranglijst en dat smaakt naar meer.

Tom Engbers Cropped

Programma 3e ronde eredivisie dames

Springendal Set-Up’65 - Eurosped
Sliedrecht Sport - FAST
Apollo 8 - VC Sneek
Regio Zwolle - Dros-Alterno

Zondag:
Peelpush - Talentteam

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×