In de strijd om de bronzen medaille deed VC Sneek vanavond goede zaken. In de thuiswedstrijd tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal wonnen ze met overtuigende cijfers l (25-15, 25-17 en 25-22). Volgende week spelen de teams de tweede en laatste wedstrijd in Zwolle.

Vrouwen
De dames van Sliedrecht Sport zijn vanmiddag voor de zevende keer in de historie, en voor de vijfde keer op rij, landskampioen geworden. Het team van vertrekkend coach Vera Koenen won in Borne met 3-1 van uitdager Apollo 8 en won zo de play-off finale (best-of-three) met 2-0. Lees hier het verslag van de tweede finale.

Vandaag werd ook om de derde plek in de Eredivisie gestreden. VC Sneek won het eerste van twee duels om de bronzen medaille. Voor eigen publiek noteerde de ploeg een overtuigende 3-0 overwinning op Djopzz Regio Zwolle Volleybal (25-15, 25-17 en 25-22). Volgende week zaterdag spelen de twee teams de return in Zwolle.

Kijk hieronder de wedstrijd tussen VC Sneek en Djopzz Regio Zwolle Volleybal terug:

In de B-poule nam ARBO Rotterdam/FAST het vanavond op tegen Voltena. De ploeg uit Nieuwendijk sleepte dankzij een sterke eindsprint de eerste set binnen, maar in de daaropvolgende sets had de thuisploeg de overhand. Met 3-1 ging de winst naar de ARBO Roteerdam/FAST, die nu eerste staat in de B-poule. Dani Jozephs werd topscorer van de wedstrijd met 21 punten.

Uitslagen
Apollo 8 – Sliedrecht Sport 1-3 (14-25, 22-25, 25-21, 21-25)
ARBO Rotterdam/FAST – Voltena 3-1 (19-25, 25-16, 25-18, 25-21)
VC Sneek – Djopzz Regio Zwolle Volleybal 3-0 (25-15, 25-17, 25-22)

Mannen
Gisteravond speelde Simplex SSS thuis tegen RECO ZVH. De ploeg uit Barneveld won met 3-1 en noteerde vanavond een tweede overwinning: ComputerPlan VCN werd - ondanks 22 servicefouten - met 3-0 verslagen. Na hun verlies van gisteravond, knokte RECO ZVH zich vanavond naar een knappe overwinning. De ploeg won de eerste set van VoCASA, waarna het team uit Nijmegen de tweede en derde set naar zich toetrok. In de vierde set liep RECO ZVH al snel uit naar 12-4; een achterstand die VoCASA niet meer in kon halen. De allesbeslissende vijfde set ging tot het eind gelijk op, maar bij een stand van 14-14 scoorde de thuisploeg twee punten op rij voor de winst.