Eredivisie Dames

Vera Mulder: "Ik wil iedere dag beter worden, zowel fysiek als mentaal"

De reguliere competitie nadert haar einde en binnenkort weten we wie er gaan strijden om het kampioenschap of lijfsbehoud. Hoogste tijd dus om de hoofdrolspeelsters uit te lichten. Ze vertellen over hun rol in de kleedkamer, hun persoonlijke ambities voor dit seizoen, hun sterke en zwakke punten en nog veel meer. Vandaag geven we het woord aan Vera Mulder, diagonaal van Team Eurosped uit Vroomshoop.

Vera wordt binnen Team Eurosped gezien als een groot talent. Zelf is ze wat terughoudend en kritisch op zichzelf: "Hoewel ik in de wedstrijd elk gemaakt punt heel enthousiast wil vieren, kan ik bijvoorbeeld na een wedstrijd veel te veel nadenken over de dingen die ik beter had moeten doen. Hierdoor kan ik soms niet volop genieten van een overwinning.”

Vera Mulder is 18 jaar. Na Volleybalvereniging Dalen en het Talentteam Papendal is ze nu bezig met haar eerste seizoen bij Team Eurosped. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen: “Ik wil iedere dag weer een beetje beter worden, fysiek sterker maar ook op mentaal gebied. Ik heb daarom ook bewust voor Team Eurosped gekozen. Er zijn hier prima omstandigheden, een goede staf en een mooie mix van jonge en nog jongere speelsters. We presteren op dit moment redelijk stabiel maar er is na elke wedstrijd weer genoeg om van te leren en aan te werken!”

Binnen Team Eurosped bezet Vera de diagonaal-positie. “In het verleden heb ik ook op de midden en passer-loper positie gespeeld. Punten maken via blokkering of via een mooie aanval, dat geeft een kick! Daarom speel ik graag diagonaal, want beide komen hier aan bod.” Over haar sterke punten: “Als ik dan toch een sterk punt van mezelf moet noemen, dan zijn het denk ik de hoeken die ik kan maken. Maar ook m’n serve wordt een steeds beter wapen.”

Vera hoopt met Team Eurosped mee te gaan strijden om de prijzen. “Ik had tot aan het begin van dit seizoen nog nooit een kampioenschap meegemaakt of een andere prijs gewonnen. Onlangs wonnen we met Team Eurosped de Twente Cup, een prachtige ervaring. Maar ik hoop dat dit nog maar het begin is van meer mooie hoogtepunten”.

Ze heeft het naar haar zin in Vroomshoop. Vera: “Ik voel me hier prettig. Ik sta van nature niet zo op de voorgrond. In de kleedkamer voor de wedstrijd hebben we vaak muziek en doet iedereen z’n ding. Dat vind ik wel fijn. Ik neem dan vaak het wedstrijdplan nog even door en kan zo zorgen voor de juiste wedstrijdfocus.”

Ze vervolgt: “Er zijn veel eredivisie teams in het Oosten van Nederland. Daardoor spelen we veel derby’s. Vooral de ontmoetingen thuis tegen Springendal-Set-Up’65 en Apollo 8 zijn mooie wedstrijden. De tribunes in de sporthal in Vroomshoop zitten dan vol en er hangt altijd een goede sfeer.” Ook de wedstrijden tegen het Talentteam Papendal vindt Vera speciaal. “Dan sta ik tegenover m’n ‘oude’ teamgenoten waar ik altijd mee samen heb gespeeld. Dat blijft toch speciaal”.

De ambities van Vera zijn ook duidelijk. “Ik wil graag met dit team gaan strijden om de beker en de landstitel. Daarnaast wil ik het het allerbeste uit mezelf halen, persoonlijk en op het gebied van volleybal. En ik hoop dat ik uiteindelijk bij een mooie buitenlandse club kan gaan spelen.” 

Foto: Ewald Reinders

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×