Vanmiddag om 16.30 uur vindt de loting voor de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final plaats in Den Haag, het toernooi dat geldt als het laatste olympische kwalificatietoernooi in het beachvolleybal. In beide sekses is Nederland als eerste geplaatst. Het toernooi begint volgende week woensdag 23 juni op het strand van Scheveningen.

Vanmiddag is er een live-uitzending vanuit Inntel Hotels Marina Beach, op een steenworpafstand van het coronaproof stadion en het The Hague Beach Stadium waar de Continental Cup wordt gespeeld. Presentatie is in handen van ex-beachvolleybalster Marloes Wesselink. Christiaan Varenhorst en Katja Stam vertegenwoordigen de Nederlandse deelnemers tijdens de loting.

Eerste geplaatst
Zowel bij de mannen als de vrouwen is Nederland als eerste geplaatst. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde vertegenwoordigen Nederland samen met Stefan Boermans en Yorick de Groot in deze landencompetitie. Bij de vrouwen spelen Marleen Ramond-van Iersel / Pleun Ypma en Katja Stam / Raïsa Schoon samen voor de overwinning. Als de Continental Cup wordt gewonnen, zullen zij in een onderling duel uitmaken welk team naar Tokio mag afreizen. Bij de mannen zal bij winst het ticket naar Varenhorst / Van de Velde gaan.

Bij de mannen hebben Polen en Italië zich al verzekerd van twee deelnemende teams in Tokio, zij zullen de Continental Cup Final niet spelen. Servië en Estland nemen hun plaatsen in.

In het vrouwentoernooi zijn Duitsland en Zwitserland als zeker van twee teams op de Spelen, zij zijn vervangen door Cyprus en Estland.

Lees hier meer over de opzet van de Continental Cup.

Deelnemers
Bekijk hier het volledige deelnemersveld.

Volg de loting live!
De loting is via livestream te volgen. Dat kan op YouTube, Facebook, Instagram en volleybal.nl.

Koop nu je kaarten voor de Continental Cup!

Wil jij erbij zijn als de Nederlandse teams zich proberen te plaatsen voor de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio? Koop dan nu je kaarten!

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×