Voor het eerst dit seizoen zal er een volledig programma afgewerkt worden in de Eredivisie bij de mannen. Vijf wedstrijden, alle tien de teams komen in actie. Bielderman Koetsier/SSS komt voor het eerst in actie na het overlijden van hun coach Olaf Ratterman, zij ontvangen thuis Active Living Orion, dat in deze Eredivisie nog niet speelde. Koploper Draisma Dynamo treft thuis het Talentteam, ComputerPlan VCN maakt zijn debuut in deze Eredivisie tegen RECO ZVH. De nummer 2 Amysoft Lycurgus gaat op bezoek in Houten bij Taurus en VoCASA hoopt thuis tegen Sliedrecht Sport z’n tweede overwinning te boeken.

Alle teams uit de Eredivisie bij de mannen hebben besloten per 16 januari weer deel te starten met het spelen van wedstrijden. Onder een strikt testprotocol wordt zaterdag dan voor het eerst een volledig programma gedraaid.

Draisma Dynamo - Talentteam Papendal
De opening is zaterdagmiddag om 17.00 uur voor koploper Draisma Dynamo. In hun eigen Omnisport in Apeldoorn treffen zij het Talentteam Papendal dat afgelopen woensdag zijn eerste wedstrijd met 3-0 verloor van VoCASA. De ploeg van Radbad Strikwerda staat na twee 3-1 overwinningen (tegen Amysoft Lycurgus en Sliedrecht Sport) met de volle punten bovenaan. De laatste keer dat beide teams in de Eredivisie tegenover elkaar stonden was op 1 december 2019. Dynamo won toen eenvoudig met 3-0.

ComputerPlan VCN - RECO ZVH
Om 17.45 uur staat de formatie van Ferry van Hal, ComputerPlan VCN, voor hun eerste eredivisiewedstrijd. Zij ontvangen thuis RECO ZVH, dat vorige week z’n eerste overwinning boekte tegen Taurus in een zwaarbevochten vijfsetter. VCN had aan het eind van de stilgelegde competitie in de Topdivisie een ruime voorsprong op concurrent Keistad en promoveerde derhalve naar de Eredivisie.

Bielderman Koetsier/SSS - Active Living Orion
Voor Bielderman Koetsier/SSS zal de wedstrijd van zaterdagavond 19.30 uur in het teken staan van trainer/coach Olaf Ratterman. Op 6 januari overleed hij plotseling op 45-jarige leeftijd. Afgelopen dinsdag namen de club en het team op indrukwekkende wijze afscheid, woensdag is Ratterman in besloten kring gecremeerd. Donderdag besloot het team in overleg met de familie van Ratterman de wedstrijd door te laten gaan. De livestream van de wedstrijd start om 19.15 uur met het tonen van een in memoriam-filmpje.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal een minuut stilte gehouden worden. Het is voor SSS de eerste wedstrijd van het seizoen, assistent-coach Hans Seubring zal de komende twee weken in ieder geval het team leiden. De spelers dragen een rouwband. Voor tegenstander Active Living Orion is dit ook de eerste wedstrijd van het seizoen, zij speelden voor het laatst in de finale van de Supercup tegen Amysoft Lycurgus. Die wedstrijd ging met 3-1 verloren voor het team van Joris Marcelis.

Taurus - Amysoft Lycurgus
De nummer 2 van de ranglijst, Amysoft Lycurgus, gaat op bezoek bij Taurus. De laatste verloor in de openingsronde vorige week met 3-2 van ZVH en zal zinnen op sportieve revanche. De laatste keer dat Taurus de gigant uit Groningen wist te verslaan was in de bekerfinale van 2018, toen de formatie van coach Erik Gras met 3-2 te sterk was. Zover zal het team van Arjan Taaij het dit keer niet willen laten komen. Lycurgus speelde als enige al drie wedstrijden dit seizoen, zij staan op de tweede plaats met twee overwinningen. Alleen van Draisma Dynamo werd op 1 januari verloren.

VoCASA - Sliedrecht Sport
De laatste wedstrijd wordt in Nijmegen gespeeld. Thuisploeg VoCASA speelde woensdag in de uitwedstrijd tegen het Talentteam een sterke pot, met diagonaal Tom van Steenis als de stormram. VoCASA treft nu Sliedrecht Sport dat vorige week in een sterke eerste set koploper Dynamo versloeg, maar daarna de winst aan de Apeldoorners moest laten.

Livestreams
De wedstrijden in de Eredivisie zijn allemaal via een livestream te volgen. Bovenaan de competitiepagina (en op de speeldag ook op de homepage van volleybal.nl) staat het Match Center waar je direct naar de wedstrijd van jouw favoriete club kunt gaan.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×