Preview: Nederland – Duitsland in Apeldoorn (zaterdag 16.00 uur)

Preview: Nederland – Duitsland in Apeldoorn (zaterdag 16.00 uur)

Op zaterdagmiddag om 16.00 uur spelen de Nederlandse volleyballers in de achtste finale van het EK tegen Duitsland. Duitsland, de Vize-Europameister van het laatste EK in 2017, arriveerde vrijdagochtend in Apeldoorn, waar de knock-out fase van het EK begint. Er zijn nog tickets te koop voor Nederland – Duitsland op volleybal.nl/tickets

De Oosterburen speelden hun poulefase in België, waar ze achter het gastland en Servië als derde in de poule eindigden. Dat Duitsland van wereldtopper Servië verloor was geen schande, maar de nederlagen tegen België en met name Spanje kwamen waarschijnlijk als een verrassing. Duitsland won immers op het laatste EK in 2017 nog knap zilver. In de finale in het Poolse Krakau was Rusland destijds met 3-2 te sterk.

Bondscoach Andrea Giani, de vermaarde oud-international van Italië, stond tijdens de knappe EK-campagne van 2017 al aan het roer. In 2015 won hij op het EK ook zilver, destijds als coach van Slovenië.

Alle zeven spelers die in de basisopstelling stonden van de EK-finale in 2017 behoren nu ook weer tot de selectie van Giani.

De basisopstelling van Duitsland in de EK finale van 2017:

Opstelling Duitsland Ek Finale 2017

De selectie van Duitsland voor het huidige EK:

Nr.  Naam Positie
1 Christian Fromm passer/loper
2 Tobias Krick midden
3 Ruben Schott passer/loper
5 Moritz Reichert libero
6 Denys Viktorovic Kaliberda passer/loper
8 Marcus Böhme midden
9 György Grozer diagonaal
10 Julian Zenger libero
11 Lukas Immanuel Kampa spelverdeler
12 Anton Brehme midden
13 Simon Hirsch diagonaal
14 Moritz Karlitzek passer/loper
15 Noah Baxpöhler midden
17 Jan Zimmermann spelverdeler

Duitsland organisator OKT januari 2020

Nederland en Duitsland oefenden niet lang geleden nog tegen elkaar in Berlijn. Beide teams speelden in wisselende opstellingen, waardoor niet veel conclusies mogen worden getrokken uit de uitslagen van deze interlands.

Duitsland is de organisator van het Europese OKT dat in januari 2020 wordt gespeeld. De Duitse bond hoopt zo zijn vlaggenschip een ultieme kans te geven om de Olympische Spelen van Tokio te halen.

Koop je tickets voor Nederland – Duitsland op volleybal.nl/tickets!

De achtste finale tussen Nederland en Duitsland in Omnisport begint om 16.00 uur, klik hier voor tickets en support onze helden zaterdag naar de kwartfinale! Wie eigenlijk zelf moet spelen, maar de wedstrijd in Apeldoorn niet wil missen, kan zich beroepen op de vanmorgen uitgeroepen Code Oranje van de Nevobo. Deze geeft alle teams in de 3e divisie en lager het recht om thuiswedstrijden die aanstaande zaterdag na 12 uur gepland staan, zonder overleg te verplaatsen.

Uitslagen Duitsland in poule B:

Servië – Duitsland 3-0
Duitsland – België 2-3
Oostenrijk – Duitsland 0-3
Duitsland – Slowakije 3-0
Spanje – Duitsland 3-1

Eindstand poule B:

  1. Servië
  2. België
  3. Duitsland
  4. Spanje
  5. Slowakije 
  6. Oostenrijk
Foto: CEV

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×