Een van de sterkhouders van Laudame Financials VCN, dat dit jaar promoveerde naar de Eredivisie, is Maureen Weernekers. De passer/loper maakte zeven jaar geleden de overstap naar de club uit Capelle aan den IJssel en voelt zich er enorm thuis. Behalve als speelster is Weernekers inmiddels ook in de organisatie van groot belang voor de promovendus.

Maureen Weernekers bekerfinale 2020 3 RH
Maureen Weernekers bekerfinale 2020 2 RH
Maureen Weernekers bekerfinale 2020 1 RH uitsnede

Alle divisies doorlopen

De 29-jarige Maureen Weernekers groeide op in Wageningen waar ze tot haar 14e speelde voor Scylla. Eerst in de jeugd en later in Dames 1 in de 3e en 2e divisie. Even later speelde ze voor VCV uit Veenendaal in de 1e divisie.

In haar studententijd woonde de Wageningse in Utrecht samen met spelverdeelster Lisa Vossen. Op initiatief van Vossen ging ze eens meetrainen bij VCN en dat leidde tot een overstap naar de hoofdmacht van de Capelse volleybalvereniging, dat toen nog in de Topdivisie uitkwam.

Met Laudame Financials VCN promoveerde ze in het droomseizoen 2019-2020 naar de Eredivisie, waardoor ze alle divisies in het Nederlandse volleybal straks kan afvinken. Afgelopen seizoen werd ook de finale van de nationale beker gehaald, een unicum in de geschiedenis van het volleybal voor een niet-Eredivisie team.

Sportief én organisatorisch bijgedragen aan promotie

Als lid van de sponsorcommissie was ze direct betrokken bij de promotie van haar team naar de Eredivisie. VCN kwam dit voorjaar namelijk voor een grote uitdaging te staan toen zowel Dames 1 als Heren 1 naar het hoogste niveau kon promoveren. De club durfde de uitdaging aan en komt dus dit seizoen in zowel de Eredivisie dames als de Eredivisie heren uit. Uitgezonderd de Talentteams, hebben alleen VCN en Sliedrecht Sport twee teams in de Eredivisie.

Weernekers, die sportmarketing studeerde en inmiddels bij digitaal marketingbureau Onest werkt, vertelt over haar werkzaamheden voor de sponsorcommissie: “Ik was ooit het enige lid van de sponsorcommissie, maar inmiddels zijn we zes leden sterk. We hebben nu ook echt de slagkracht om zaken voor elkaar te krijgen en leads na te jagen. Met Laudame Financials (Dames 1) en ComputerPlan (Heren 1) hebben we voor beide Eredivisieteams een prachtige hoofdsponsor. Daarnaast hebben we ons als doel gesteld om ook veel kleinere sponsoren aan ons te binden, hetgeen goed lukt.”

“De bekerfinale in Den Bosch was de beste reclame die we ons konden wensen. Daar zijn ook bedrijven door geïnspireerd geraakt. Wat dat betreft is het verschil groot met mijn beginjaren bij VCN, toen de club Dames 1 moest terugtrekken uit de Topdivisie vanwege gebrek aan financiële middelen.”

Naast lid van de sponsorcommissie is de ervaren Weernekers ook trainer/coach van VCN Heren 3, het team van haar vriend.

Bekerfinale 2020 en promotie naar de Eredivisie

De bovengenoemde bekerfinale is voor Weernekers een hoogtepunt uit haar volleybalcarrière. Laudame Financials VCN weerde zich in de eindstrijd kranig tegen het torenhoog favoriete Sliedrecht Sport, maar moest na een goede wedstrijd toch met 0-3 het hoofd buigen. Desondanks overheerste bij iedereen van VCN de trots dat ze het als Topdivisieteam zo ver geschopt hadden.

“De dag van de bekerfinale was een ongelooflijke belevenis”, vertelt Weernekers. “De hele vereniging was met bussen meegereisd, en voor zoveel mensen spelen in de Maaspoort was een super ervaring. Dat we vorig seizoen in het bekertoernooi Eurosped en VC Sneek uitschakelden, leerde ons ook dat we dit seizoen thuishoren in de Eredivisie.”

“Het is erg jammer dat we tot nu toe vanwege corona nog geen wedstrijd hebben kunnen spelen in de Eredivisie, en ik verlang naar het moment dat we weer in actie mogen komen voor volle tribunes. Ook de thuisdagen met de hele vereniging mis ik, VCN is gewoon een hele gezellige club.”

NOS samenvatting bekerfinale 2020:

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×