De vier halvefinalisten bepalen in een uit- en thuiswedstrijd wie vanaf volgende week strijden om de landstitel. Apollo 8 neemt het op tegen De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, Friso Sneek gaat de strijd aan met Draisma Dynamo.

In de Eredivisie Dames wonnen de koplopers van de B-poule, Draisma Dynamo en De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht, verrassend hun kwartfinalewedstrijden tegen respectievelijk Djopzz Zwolle Topvolleybal en Visser Assen/Sudoda-Desto. Beide teams spelen vanavond met thuisvoordeel het eerste duel van de tweeluik.

Halve finale A: Draisma Dynamo - Friso Sneek
Coach Harry van den Brink staat met zijn ploeg Draisma Dynamo tegenover Friso Sneek, het team waar hij vorig jaar het landskampioenschap mee won. Dit keer gaat hij als underdog de strijd aan. Sneek won in de reguliere competitie twee keer van Dynamo, maar de Apeldoornse ploeg maakt dit seizoen een sterke groei door. Met een indrukwekkende reeks van 10 opeenvolgende overwinningen werd de Apeldoornse ploeg eerste in de B-poule. Sneek eindigde na een eerste plek in de reguliere competitie, ook bovenaan de A-poule.

Halve finale B: De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Apollo 8
Apollo 8, de recente winnaar van de Nationale Beker, jaagt op hun tweede titel van het seizoen.. De ploeg eindigde op de derde plek in de reguliere competitie en klom naar de tweede plek in de A-poule, waardoor ze vrijgesteld werden van de kwartfinale. De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht kent een wisselvalliger seizoen, maar wist in knock-outwedstrijden al een aantal keer goed voor de dag te komen. De ploeg schopte het tot de halve finale van de Nationale Beker door Friso Sneek en Sliedrecht Sport uit te schakelen, alvorens ze door Zwolle uit het toernooi gegooid werden. De onderlinge balans tussen de twee halve finalisten is gelijk: in oktober won Utrecht het eerste duel met 3-1, in december pakte Apollo 8 met dezelfde cijfers de winst

Programma

Dag

Tijd

Teams

Do 18 april

20.00 uur

De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Apollo 8

Do 18 april

20.00 uur

Draisma Dynamo - Friso Sneek

Za 20 april

20.00 uur

Apollo 8 - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Zo 21 april

16.00 uur

Friso Sneek - Draisma Dynamo

Livestreams
De wedstrijden zijn live te bekijken op volleybal.nl, waar de livestreams kort voor aanvang van elke wedstrijd starten. Je vindt de streams via het programma.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn