Zondag 14 mei spelen Friso Sneek en Booleans/VV Utrecht in de Sneker Sporthal de allesbeslissende wedstrijd in de finalereeks om de landstitel. De wedstrijd wordt live uitgezonden op NOS.nl en is (deels) te zien op Studio Sport.

Na drie play-offwedstrijden was de stand 2-1 in het voordeel van Friso Sneek en dus kregen de Friezinnen vorige week zondag in Utrecht de kans om het landskampioenschap binnen te halen. In een volgepakte Galgenwaard staken de volleybalsters van Booleans/VV Utrecht daar echter een stokje voor. Sneek kwam nog knap terug van een 2-0 achterstand in sets, maar werd niet beloond met een overwinning. Utrecht won de vijfde set met 15-12 en sleepte zo een beslissend duel uit het vuur.

Zondagmiddag is de ontknoping in Sneker Sporthal. Tot nu toe wisten beide teams hun thuisvoordeel te benutten in de play-off wedstrijden. Kan Sneek zondag opnieuw profijt halen uit het thuisvoordeel en voor de elfde keer in de clubgeschiedenis landskampioen worden of sleept Utrecht voor de eerste keer de titel binnen?

De wedstrijd begint om 13.30 uur. Vanwege het plotselinge overlijden van Koen Sikkema, speler van VC Sneek Heren 1, zal er voorafgaand aan de wedstrijd 1 minuut stilte in acht worden genomen en aansluitend zal het Friese volkslied klinken.

Livestreams

Tickets voor het beslissende duel zijn uitverkocht. Geen kaarten weten te bemachtigen? De wedstrijd is ook te volgen via NOS.nl en (deels) live via NOS Studio Sport op NPO1.