Het hoofdtoernooi van de 1* World Tour in Nijmegen is gestart met wisselende resultaten voor de Nederlandse teams. Drie duo's behaalden een tweede plaats in de poule, wat ze een plek in de tussenronde oplevert. De overige vijf Nederlandse koppels spelen morgen hun tweede poulewedstrijd, die gewonnen moet worden voor een vervolg in het toernooi.

Dames
Vier Nederlandse damesteams meldden zich vanochtend vroeg op de Waalkade in Nijmegen. Annemieke Driessen/Jessica Smit beten het spits af tegen Grune/Schulz uit Duitsland, het duo dat vorige week het toernooi in Apeldoorn won. In deze wedstrijd was het Duitse duo opnieuw de sterkste, ze versloegen Driessen/Smit in twee sets (21-15, 21-17). Ook Nadine Everaert en Wies Bekhuis kenden een minder goed begin van de dag: in drie sets werd verloren van het andere Duitse team Klinke/Ottens (22-20, 11-21, 10-15). Voor Driessen/Smit en Everaert/Bekhuis wacht morgen het vervolg van de poulefase, een overwinning is nodig om door te gaan.

De twee andere Nederlandse duo's wisten hun eerste wedstrijd wel te winnen. Vanwege een knieblessure van Esmee Priem, werd er op het laatste moment nog van partners gewisseld en speelt Eline Peeters dit toernooi met Emi van Driel. De eerste set was even wennen voor het duo, maar de dames herpakten zich snel en wonnen uiteindelijk in drie sets van Betschart, M./Stähli uit Zwitserland (16-21, 21-19, 15-11). In de tweede wedstrijd, de strijd om de poulewinst met de Amerikanen Knudson/Cannon, kwam het opnieuw aan op een derde set, dit keer werd er verloren (21-19, 20-22, 9-15).

De zussen Emma en Brecht Piersma begonnen erg sterk: ze hadden weinig moeite met het Finse duo Metsakoivu/Metsäkoivu en pakten eenvoudig de winst (21-14, 21-9). De wedstrijd poulewinst werd een kraker met de Fransen Chamereau/Vieira. Na een overtuigende eerste set, moesten de dames van BTN de spannende tweede set nipt aan de Fransen laten (26-28). Het lukte Brecht en Emma Piersma ook niet om de derde set naar zich toe te slepen, een 2-1 verlies was het resultaat (21-10, 26-28, 13-15).

Beide duo's veroverden dus een tweede plek in de poule, wat betekent dat zij morgen in de tussenronde spelen. Wanneer Driessen/Smit en Everaert/Bekhuis hun wedstrijd winnen, komen zij ook in deze tussenronde terecht.

Heren
Voor het herentoernooi zijn er een aantal nieuwe koppels gevormd. Yorick de Groot en Stefan Boermans spelen bijvoorbeeld niet samen, voornamelijk om de jongere spelers van BTN aan wat ervaring en punten voor de internationale ranking te helpen.

Stefan Boermans komt dit toernooi samen met Sam van der Loo in actie. Het duo kende weinig problemen in de eerste wedstrijd en won overtuigend van Knobloch/Kittel uit Tsjechië (21-14, 21-16). In de tweede wedstrijd troffen ze het Engelse team Bello, Jo./Bello, Ja. Het publiek werd getrakteerd op een spannende driesetter, maar wel met een verlies voor het duo uit Nederland (21-12, 14-21, 14-16). Ook voor Boermanse/Van der Loo een tweede plek in de poule, morgen komen ze in actie in de tussenronde.

Het lukte de drie overige Nederlandse koppels niet om de eerste poulewedstrijd te winnen. Het enige 'vaste' herenkoppel in dit toernooi, Dirk Boehlé/Mart van Werkhoven, verloor in twee sets van Capogrosso/Amieva uit Argentinië (21-19, 21-17). Leon Luini en Mees Senger moesten hun meerdere erkennen in het Deense duo Brinck/Houmann (19-21, 13-21). En tot slot was er voor Yorick de Groot en Quinten Groenewold een 2-0 verlies tegen Macneil/Hoey uit Canada (16-21, 20-22). Deze drie duo's spelen morgenochtend de tweede poulewedstrijd, net als bij de dames geldt: winst is nodig om het toernooi voort te kunnen zetten.

Zaterdag: vervolg poulefase en knockout-fase
Op zaterdagochtend worden de resterende poulewedstrijden gespeeld, daarna volgt de knockout-fase. Bekijk via de button hieronder het complete programma!

Gratis toegang
Kom jij een dag kijken in Nijmegen? Het is niet nodig om een ticket te kopen, de locatie is vrij te bezoeken.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×