Op woensdagavond om 21.00 uur spelen de Nederlandse volleyballers de kwartfinale van de Volleyball Nations League in het Italiaanse Bologna. Oranje treft in de Unipol Arena gastland Italië, voor ongetwijfeld een volgepakt huis. Mocht het team van bondscoach Roberto Piazza de kwartfinale winnen, dan speelt het zaterdag in de halve finale tegen de winnaar van Frankrijk – Japan. Alle wedstrijden van Oranje tijdens de Volleyball Nations League Finals worden live uitgezonden op Ziggo Sport. Bekijk hieronder het wedstrijdschema en de selectie.

Programma VNL Finals:

Dag Datum Tijd Wedstrijd
Woensdag 20-jul 18.00 uur Verenigde Staten - Brazilië
Woensdag 20-jul 21.00 uur Italië - Nederland
Donderdag 21-jul 18.00 uur Frankrijk - Japan
Donderdag 21-jul 21.00 uur Polen - Iran
Zaterdag 23-jul 18.00 uur Halve finale 1 (Italië of Nederland - Frankrijk of Japan)
Zaterdag 23-jul 21.00 uur Halve finale 2 (Verenigde Staten of Brazilië - Polen of Iran)
Zondag 24-jul 18.00 uur Wedstrijd om brons
Zondag 24-jul 21.00 uur Finale

Nederland (zes overwinningen uit twaalf wedstrijden) eindigde in de poulefase van de VNL als achtste, en eiste daarmee het laatste ticket voor de kwartfinale op. Italië eindigde met tien overwinningen uit twaalf wedstrijden op de eerste plaats. In de laatste poulewedstrijd verloor Nederland met 3-0 van Italië, maar de verschillen waren kleiner dan de uitslag doet vermoeden. Oranje deed zichzelf met name in de tweede set tekort, door een 20-24 voorsprong uit handen te geven.

Sinds die laatste poulewedstrijd op 10 juli in Gdansk heeft Nederland op Papendal, en de laatste dagen in Bologna, snoeihard gewerkt ter voorbereiding op de VNL Finals. Bondscoach Roberto Piazza en zijn staf hebben hard gestudeerd om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de kraker tegen Italië.

Hoe volg ik de VNL Finals in Bologna?

Alle wedstrijden van Nederland tijdens de VNL Finals worden live uitgezonden op Ziggo Sport.

De wedstrijden op Ziggo kunnen ook los worden gekocht en bekeken via Pay Per View.

Alternatief: volleyballworld.tv

Voor volleyballiefhebbers zonder Ziggo abonnement is er een (betaald) alternatief om alle VNL duels te volgen: het streamingplatform Volleyball TV van wereldvolleybalbond FIVB. De volgende abonnementen zijn beschikbaar:

€3.99 per 24 uur = 24 uur onbeperkt toegang tot alle VNL wedstrijden

€7.99 per maand = alle wedstrijden Volleyball Nations League, WK’s Beachvolleybal en Volleybal, Beach Pro Tour en Italiaanse competitie

€74.99 per jaar = alle wedstrijden Volleyball Nations League, WK’s Beachvolleybal en Volleybal, Beach Pro Tour en Italiaanse competitie

Selectie VNL Finals:

Selectie VNL Finals Oranje Mannen 2022
Aankondiging Italie Nederland
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn