Yorick de Groot kiest vanaf heden volledig voor Beachvolleybal Team Nederland. Het 19-jarige talent kwam in de afgelopen jaren uit in de Eredivisie Volleybal voor Sliedrecht Sport en combineerde dat met beachvolleybal. Omdat hij in beide sporten op hoog niveau acteert, werd de combinatie steeds moeilijker te maken. De Groot sluit nu volledig aan bij de herenselecties van bondscoaches Victor Anfiloff en Roland Rademaker van Beachvolleybal Team Nederland (BTN).

Ondanks zijn jonge leeftijd was Yorick de Groot de afgelopen jaren een van de gezichtsbepalende spelers van Sliedrecht Sport Heren 1. In de Eredivisie Podcast noemde coach Arjan Taaij van SAMEN.Lycurgus hem een van de grootste talenten van het Nederlandse volleybal. Met Paul van der Ven als coach, maakte De Groot met Sliedrecht H1 de stap van de Topdivisie naar de top van de Eredivisie.

“Ik speel al sinds mijn jeugd voor Sliedrecht Sport, en ik heb heel veel aan deze prachtige vereniging te danken”, vertelt Yorick de Groot. “Ik heb alle mogelijkheden gekregen binnen de club om mij zo breed mogelijk te ontwikkelen.”

Naast zijn uitmuntende statistieken in de Eredivisie Volleybal, boekte De Groot ook in het beachvolleybal al successen. Met Matthew Immers won hij zilver op de Youth Olympic Games in Buenos Aires (2018) en goud op het EK onder 20 jaar in Göteborg (2019). Daarnaast veroverde hij afgelopen jaar met Mees Blom het brons op het senioren World Tour toernooi van Ljubljana.

“Kiezen tussen volleybal en beachvolleybal was erg lastig”, legt de student fiscale- en bedrijfseconomie uit. “Ik heb er lang over nagedacht. Ik heb nu voor beachvolleybal gekozen omdat ik denk dat mijn piek als atleet hoger ligt op het zand en dat het type spel mij beter past. Ik moet natuurlijk gaan zien waar mijn top ligt, maar ik wil er alles aan doen om het hoogste, de Olympische Spelen, te bereiken als beachvolleyballer.”

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×