Zitvolleyballers klaar voor EK in Boedapest

Zitvolleyballers klaar voor EK in Boedapest

De Nederlandse zitvolleybalmannen komen van 13 t/m 21 juli in actie op het EK Zitvolleybal in Boedapest. Met een fitte selectie is bondscoach Hans Mater vrijdag naar Hongarije gegaan. Maandag komt Oranje voor het eerst in actie en meteen worden er op 1 dag twee poulewedstrijden gespeeld. De bondscoach blikt vooruit.

De zitvolleybalmannen hebben veel zin in het EK in Boedapest, ze gaan daar kijken waar ze op dit moment staan. Ze zijn nog niet heel lang bezig met deze selectie en bouwen aan een nieuw team. Mater: “We hebben dan ook voor het EK geen prestatiedoel, dat is voor het eerst sinds lange tijd. We zijn begonnen met het bouwen aan een nieuwe ploeg en drie spelers gaan debuteren op het EK. Ook spelen er maar twee spelers op hun eigen plek, we zijn dus echt aan het vernieuwen.”

Een prestatiedoel is dus niet bepaald voor het EK Zitvolleybal in Boedapest, het gaat voor de Oranje mannen om iets anders. Mater: “We gaan bij elke wedstrijd vooral kijken naar wat er goed gaat. De focus ligt op het teamproces. We gaan dus voor het eerst met een andere insteek starten aan zo’n groot toernooi: leren en bouwen richting de toekomst.” 

De afgelopen maand heeft zijn selectie hem al flink verrast. “Het enthousiasme binnen de groep is groot, dat is voor mij heel gaaf en mooi om te zien. Ze hebben me echt al dingen laten zien die ik op dit moment nog niet verwacht had, dus ik ben erg benieuwd naar hoe het op het EK gaat.” Op het EK zijn de Nederlandse zitvolleybalmannen ingedeeld in poule B samen met Bosnië Herzegovina, Kroatië, Polen, Rusland en Turkije. 

Geen druk

Mater: “We gaan zien wat we met dit nieuwe team al kunnen op het hoogste niveau. We zitten in een zware poule met Europees kampioen Rusland en vicewereldkampioen Bosnië Herzegovina. We starten tegen Bosnië en dan willen we daarna dingen laten zien. We kunnen zonder druk spelen en in het toernooi groeien. Tegen Polen, Turkije en Kroatië verwacht ik dat er kansen liggen voor ons.”

Mater is heel realistisch. “We zijn sinds september met dit proces gestart en vanaf maart zijn we weer echt bezig met elkaar. We zijn kwalitatief minder vergeleken met de afgelopen jaren, maar er zit een grote vechtlust in dit team. In onze teamgeest schuilt misschien wel onze kracht op dit EK. Als we bij de eerste 8 eindigen zou ik dat een knappe prestatie vinden. 

Selectie Oranje mannen:

Roy Hulzebosch
Signald Valerius
Tobias Marseille
Geert van de Heuvel
Loek Hendrix
Timo Mans
Tom Poortman
Robin van Damme
Robert Jelle Breuness
NaamFunctie
Hans MaterBondscoach
Hong ZhaoAssistent-bondscoach
Chris VleeminkTeammanager
Jantine HopFysiotherapeut
Jaap van HelvoortSportpsycholoog

Programma Oranje op EK Zitvolleybal:

Poule B

15-07-2019
13.15 uur: Bosnië Herzegovina - Nederland
19.30 uur: Turkije - Nederland

16-07-2019
13.30 uur: Nederland - Kroatië
19.30 uur: Rusland - Nederland

17-07-2019:
10.15 uur: Nederland - Polen

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×