De Nederlandse zitvolleyballers nemen aankomend weekend in het Turkse Karadeniz Ereğli deel aan de Silver Nations League. Oranje speelt in de stad aan de Zwarte Zee achtereenvolgens tegen Letland, Polen, Italië, Turkije en Slovenië. Met bondscoach Ger van Heugten beschouwen we voor op de Silver Nations League, een belangrijk toernooi voor Nederland in voorbereiding op het wereldkampioenschap.

Terugblik Golden Nations League

In maart mochten de Nederlandse zitvolleyballers deelnemen aan de Golden Nations League in het Bosnische Sarajevo. Oranje kreeg een uitnodiging van ParaVolley Europe om mee te doen op het hoogste niveau omdat de oorlog in Oekraïne helaas van invloed was op het deelnemersveld.

Oranje speelde tegen de toplanden Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Servië en Duitsland, weerde zich kranig, maar wist geen duel te winnen.

Uitnodiging voor Silver Nations League

Toen later ook een uitnodiging voor de Silver Nations League volgde, het niveau waarop Nederland eigenlijk hoort te acteren, werd daar enthousiast op gereageerd door het team.

“In maart speelden wij de Golden Nations League in Sarajevo”, vertelt bondscoach Ger van Heugten. “Het was ontzettend leerzaam, maar voor de ontwikkelingsfase waarin we ons dit jaar bevinden was het niveau wel hoog. In de Silver Nations League horen we momenteel thuis, dat hoor ik ook van onze ervaren spelers. En bovendien komt het toernooi in Turkije voor ons op een heel gunstig moment, het past ideaal in onze voorbereiding op het wereldkampioenschap dat plaatsvindt van 3 t/m 12 november in Sarajevo.”

Succesvolle crowdfunding

Oranje wilde dus maar al te graag afreizen naar de Silver Nations League in Turkije, maar er was een probleem: door de eerdere deelname aan de Golden Nations League was het budget niet toereikend. Een welkome oplossing werd snel gevonden. Met de steun van de Nevobo werd via Uniek Sporten een crowdfunding gestart, en dit werd een enorm succes. Binnen zeventien dagen werd het benodigde bedrag ingezameld, een unicum. Het TeamNL Zitvolleybal Herenteam is alle mensen en bedrijven die geld hebben gedoneerd enorm dankbaar voor hun gift.

Bondscoach Ger van Heugten: “We maken goede progressie”

Bondscoach Ger van Heugten verheugt zich op de wedstrijden in Turkije. “We hebben veel getraind en we maken goede progressie. Onlangs speelden we de Zühlsdorf Cup in Leverkusen, waar we als tweede eindigden. Ik kan beschikken over een fitte selectie, en we hopen in de Silver Nations League bovenin te kunnen eindigen.”

Hoe is de Silver Nations League in Turkije volgen?

Social media team Social media ParaVolleyEurope
Twitter Twitter
Facebook Facebook
Instagram Instagram

Wedstrijdschema:

Dag Datum Nederlandse tijd Wedstrijd

Uitslag

Vrijdag 2-sep 09.40 Nederland - Letland2-3 (21-25 15-25 25-20 25-11 10-15)
Vrijdag 2-sep 18.20 Polen - Nederland3-0 (25-15 25-20 25-12)
Zaterdag 3-sep 11.30 Italië - Nederland3-0 (25-19 28-26 25-18)
Zaterdag 3-sep 18.30 Nederland - Turkije1-3 (20-25 21-25 26-24 17-25)
Zondag 4-sep 07.40 Slovenië - Nederland1-3 (25-23 22-25 17-25 18-25)

Selectie:

No. Naam Positie
2 Tom Poortman libero
4 Yves Nkomezi buitenaanvaller
5 Reza Nasari Zade midden/diagonaal
7 Loek Hendrix (aanvoerder) buitenaanvaller/midden
8 Thijs van den End buitenaanvaller
9 Geert van den Heuvel buitenaanvaller/diagonaal
10 Ward Goethals spelverdeler
12 Robert-Jelle Breunesse buitenaanvaller
14 Robin van Damme spelverdeler
15 Edwin Timmerman midden
16 Roy Hulzebosch buitenaanvaller
18 Tobias Marseille midden

Staf:

Naam Functie
Ger van Heugten bondscoach
Anne Schenk assistent-bondscoach
Sjors van Maenen fysiotherapeut
Bas Römkens videoscout/analist
Regine Bressers teammanager
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×