Team Eurosped heeft de Twentse derby tegen Apollo 8 met 3-2 gewonnen, nadat ze van een 2-0 achterstand terugkwamen. Het is voor Eurosped de eerste zege van dit seizoen, in hun eerste wedstrijd. Voor Apollo 8 is het de eerste nederlaag nadat in de openingsronde Sliedrecht Sport werd verslagen.

Steutelmoment in het Twentse onderonsje lag in de derde set. Apollo 8 had de eerste twee sets met snel spel betrekkelijk eenvoudig naar zich toegehaald met 25-20 en 25-13. Ook in de derde set was er een voorsprong van maximaal vier punten. Aan de kant van Eurosped blesseerde Alaska Zwaanswijk zich bij het neerkomen na een blok en moest met ogenschijnlijk knieletsel naar de kant worden gebracht. Die gebeurtenis bleek van doorslaggevend belang.

Waar het voorval ertoe had kunnen leiden dat Eurosped bij de pakken neer zou zitten en de overwinning aan Apollo zou laten, bleek het tegendeel waar te zijn. De schroom werd afgeworpen en steeds vaker kwam de ploeg van coach Diane Rademaker tot scoren. Jolien Knollema, in december nog uitgeroepen tot Talent van het Jaar door Volleybalkrant.nl, liet haar klasse zien en maakte het verschil vanaf de derde set met maar liefst 12 aanvallende punten.

In de derde set maakte Eurosped vier punten op rij om de set binnen te halen (25-23), in de vierde set was het verschil aanzienlijk met 25-18. In de tiebreak lag het momentum in eerste instantie weer bij Apollo 8. Er werd van kant gewisseld bij 3-8 en de voorsprong werd nog uitgebreid tot 3-10.

Eurosped bleef vechten, krabbelde wat terug, maar moest bij 10-14 toch het eerste matchpoint voor Apollo 8 toestaan. Die werd door de formatie van Thijs Oosting niet benut, waarna Charlot Vellener aan service kwam. Vanaf dat moment was het recept: hard en lastig serveren en als de bal terug over het net komt Jolien Knollema aanspelen. Dat bleek de juiste tactiek, want Eurosped ging rechtstreeks naar het eerste eigen matchpoint op 15-14, waarna Vellener uit serveerde.

Bij 16-16 sloeg Tess de Vries, die met 16 punten topscorer was voor het team uit Borne, kort cross buiten de lijnen. In de rally die volgde was het uiteindelijk Evie van Kerkvoorde die het laatste punt binnen sloeg.

Met de zege van Eurosped herhaalt de geschiedenis van dit seizoen zich, ook in de halve finale van de Supercup won Eurosped in vijf sets. In de Eredivisie was dit de eerste wedstrijd voor de formatie uit Vroomshoop, met twee punten staan ze op de zesde plaats. Apollo 8 voert de ranglijst aan met vier punten uit twee wedstrijden. Aanstaande woensdag is direct de tweede wedstrijd voor Eurosped, zij ontvangen dan thuis Djopzz Regio Zwolle Volleybal die zaterdag hun eerste wedstrijd ook met 3-2 wisten te winnen en vijfde in de Eredivisie staan. Je kunt die wedstrijd hier bekijken.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×