Ger van Heugten stopt als bondscoach van TeamNL Zitvolleybal heren. Dat is de uitkomst van een diepgaande evaluatie binnen het team en de staf na het teleurstellend verlopen WK van november 2022, waar Oranje als veertiende eindigde.

Ger van Heugten werd begin 2022 aangesteld als bondscoach van het nationaal zitvolleybalteam.

Uit de evaluatie kwam naar voren dat de visie op een succesvol vervolg van de bondscoach en het grootste deel van het team ver uit elkaar lag. Er is geconcludeerd dat kwalificatie voor de Paralympische Spelen van 2024 onder de huidige omstandigheden geen realistisch doel is.

Voor het uitzetten van een nieuwe koers is enige tijd nodig. Als de koers bepaald is, zal er een nieuwe staf gezocht worden die past bij deze koers. In de tussentijd zal het nationaal team wel doortrainen, maar niet aan toernooien deelnemen.

Technisch directeur Herman Meppelink van de Nevobo reageert:

“Ik wil Ger en de rest van de staf hartelijk bedanken voor de degelijke en ambitieuze manier van werken die zij in mijn eerste jaar als technisch directeur hebben laten zien. Voor mij als ‘nieuwkomer’ in de zitvolleybalwereld heb ik veel aan hun kennis en inzichten gehad. Ik betreur het dat er, na een veelbelovende start, geen eensgezinde manier van werken is ontstaan. We gaan een goede en realistische ambitie formuleren waar het mannenteam de komende jaren mee vooruit kan.”

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn