Op woensdagavond werden er in de Eredivisie vrouwen drie wedstrijden gespeeld. VC Sneek won in Vroomshoop afgetekend met 3-0 van Eurosped. In Werkendam veroverde promovendus Voltena knap een set tegen Team22, maar de thuisploeg moest in de overige drie sets haar meerdere erkennen in het team van Avital Selinger. Sliedrecht Sport ontsnapte in Zwolle aan een nederlaag tegen Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Met kunst en vliegwerk werd de vijfde set na een ruime achterstand alsnog gewonnen.

Djopzz Regio Zwolle Volleybal en Sliedrecht Sport vochten in het Landstede Sportcentrum in Zwolle een boeiend duel uit. In de vijfde set nam de thuisploeg van coach Eric Meijer een voorsprong van 14-11, maar met de winst in zicht ging het mis voor Zwolle. Sliedrecht Sport kroop door het oog van de naald en won alsnog de vijfde set met 16-14 en daarmee de wedstrijd met 3-2.

In Werkendam leidden Fleur Savelkoel (18 punten) en Elles Dambrink (17 punten) Team22 naar een 3-1 zege op Voltena. Team22 gaat nu aan kop in de Eredivisie dames, met 9 punten uit 3 wedstrijden.

VC Sneek was woensdagavond veel te sterk voor Eurosped. Het team van trainer/coach Jeffrey Scharbaai blijft vooralsnog uitstekend presteren, en behaalde al 9 punten uit 4 wedstrijden.

Donderdagavond worden er nog drie wedstrijden in de Eredivisie vrouwen gespeeld. Bekijk hier het programma.

Uitslagen Eredivisie dames, woensdag:

Eurosped – VC Sneek 0-3 (17-25, 16-25, 18-25)
Voltena – Team22 1-3 (10-25, 27-25, 15-25, 17-25)
Djopzz Regio Zwolle Volleybal – Sliedrecht Sport 2-3 (25-22, 14-25, 19-25, 25-16, 14-16)