De Jong Oranje Volleybalmeiden hebben hun WKU21 afgesloten met een 10de plaats. In het Mexicaanse Aguascalientes was een negende plaats nog het hoogst haalbare nadat Nederland als derde eindigde in de poulefase.

Eerste ronde

Tijdens de eerste groepsfase zaten de Volleybalmeiden in de groep met: Turkije, Cuba, en de Verenigde Staten. Tijdens de openingswedstrijd werd in vijf sets verloren van Turkije. Een wedstrijd later werd Cuba met 3-0 aan de kant gezet. In de laatste wedstrijd van de eerste ronde verloor Nederland van de Verenigde Staten (1-3). Hierdoor eindigden de Volleybaldames op de derde plaats in de groep. Daarmee waren de medailles uit zicht.

Tweede groepsfase

Als nummer drie uit de groep waren de Volleybalmeiden veroordeeld tot het spelen om de plekken 9 t/m 16. In een nieuwe poule werd Nederland ingedeeld bij: Tunesië, de Dominicaanse Republiek en opnieuw Cuba. Tegen Tunesië werd geen set afgestaan. Ook de Dominicaanse Republiek en Cuba wisten geen set van de Volleybalmeiden af te snoepen.

Plekken 9 t/m 12

Na een clean sweep in de tweede poule moest Nederland in de strijd om plek 9 eerst afrekenen met Polen. Die wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. In de laatste wedstrijd was Argentinië duidelijk een maatje te groot. Tegen het Zuid-Amerikaanse land wisten de Jong Oranje Volleybalmeiden geen set te winnen. Op die manier sluit Nederland het WKU21 af als 10de.

Lijstjes

In twee van de statistiekenlijstjes vinden we een speelster van de Jong Oranje Volleybalmeiden terug. Puck Hoogers kroonde zich tot beste ‘server’ van het WK. In totaal maakte zij 14 punten met haar opslag. Sanne Konijnenberg eindige als tweede in het lijstje beste ‘setter’.

China stoot Italië van de troon, Brazilië pakt brons

In de strijd om de medailles rekende Brazilië in de troostfinale in drie sets af met Japan. In de finale tussen Italië en China wisselde het momentum per set. Uiteindelijk trok China na vijf sets aan het langste eind. Na goud in 1995, 2013 en 2017 grijpt China opnieuw WK-goud.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn