Top-10 van 2017: Wilco Nijland over Eredivisie Beachvolleybal nieuwe stijl

Top-10 van 2017: Wilco Nijland over Eredivisie Beachvolleybal nieuwe stijl

December is traditioneel de maand voor aftellen en terugblikken. Met de smaakmakers van 2017 kijken we terug op de tien hoogtepunten van het bomvolle beachvolleybaljaar. Op 2: Wilco Nijland, organisator van de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour.

Hoe kijk je terug op 2017?
“Als een heel mooi en goed jaar. In de eerste plaats omdat ik voor de derde keer vader ben geworden. Ook zakelijk hebben we goede dingen gedaan. De geslaagde rebranding van de Eredivisie Beachvolleybal Tour was daarin een heel mooi hoogtepunt.”

Wat is de belangrijkste verandering geweest voor de Eredivisie?
“De eredivisie was tot dit jaar eigenlijk geen merk. Het waren zeven losse toernooien die bijna allemaal door een andere partij werden georganiseerd. Enige vorm van structuur ontbrak en daardoor was het voor zowel spelers als publiek eigenlijk onduidelijk wat er op het spel stond, hoe je de wedstrijden kon volgen en dat de wedstrijden een geheel vormden. Eind 2016 hebben we met Music and Sports de rechten van de eredivisie overgenomen. Door alle evenementen samen te brengen hebben we gezorgd voor veel meer herkenbaarheid van de competitie richting alle stakeholders.”

 Ben je tevreden met waar de Eredivisie een jaar later staat?
“Ik had niet gedacht dat er in het eerste jaar al zo veel belangstelling zou zijn. Met name in Utrecht, Groningen en Zutphen kwamen heel veel mensen op de wedstrijden af. Dat resulteerde meteen in nieuwe verzoeken. Alleen al tijdens het seizoen kwamen er vijf nieuwe aanvragen binnen van gemeenten die geïnteresseerd waren om ook een eredivisietoernooi te organiseren.”

Een Eredivisieweek is veel meer dan alleen een toernooi voor de Nederlandse top.
“We zorgen een week lang voor heel veel zichtbaarheid van beachvolleybal in een speelstad en creëren zo in de aanloop naar het toernooi veel reuring. We werken daarbij intensief samen met verenigingen en scholen. We organiseren bijvoorbeeld trainingen voor schoolkinderen en workshops voor bedrijven. Zo zijn er in de stad een week lang beachvolleybalactiviteiten met de eredivisie als afsluiting.”

Welke veranderingen staan er op stapel in 2018?
“Afgelopen seizoen hadden we zes toernooien in de stad en zes op het strand. We gaan nog vaker in grote en middelgrote steden spelen op plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Tijdens het DELA Beach Open begin januari komen we samen met alle spelers van de Eredivisie. Later in de maand maken we de speelsteden voor het komende seizoen bekend. Ik kan alvast verklappen dat we de eredivisie gaan spelen in negen steden en op twee stranden. Daarnaast willen we opnieuw een kwaliteitsslag maken en nog meer energie steken in marketing en media. Uiteindelijk is het doel om nog meer mensen voor de Eredivisie en beachvolleybal te interesseren.”


Check ook de eerdere highlights in de top-10 van 2017:

Nummer 3: Vijf redenen waarom het Summer Beach Volleybal Circuit geslaagd was
Nummer 4: King of the Court, Robert Meeuwsen
Nummer 5: Marijke Boersma, vrijwilliger bij het DELA Beach Open
Nummer 6: Van Serie A naar het strand - Maarten van Garderen
Nummer 7: De World Tour zege van Madelein Meppelink
Nummer 8: De comeback van Sanne Keizer
Nummer 9: Het EK van Alexander Brouwer
Nummer 10: Het NK van Jasper Bouter

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×